Dragičević zatražio politički azil u Austriji?

Članovi grupe ‘Pravda za Davida’ su demantovali vijest da je Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio politički azil u Austriji.

Vijest o azilu je objavio portal infosrpska.ba iz bezbjednosnih izvora.

“Možemo reći da imamo pouzdane informacije da Davor Dragičević nije zatražio azil u Austriji”, rekao je jedan član grupe Pravda za Davida za Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju nije mogao potvrditi advokat grupe ‘Pravda za Davida’ Milan Malešević.

Dragičević se od 31. decembra nalazi u bjekstvu, a 7. januara oglasio se video-porukom sa nepoznate lokacije.

Prema nezvaničnim saznanjima portala infosrpska.ba, Dragičević se nalazi u Hrvatskoj i ne namjerava da se vrati u BiH.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je 31. decembra prošle godine potragu za šest lica zbog nereda počinjenih nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koja je održana u organizaciji grupe “Pravda za Davida”.

Policija je nakon nereda uhapsila nekoliko lica, dok su neki od izgrednika pobjegli a među onima koji su izbjegli hapšenje je i Davor Dragičević.

Portal Infosrpska je iz diplomatskih izvora saznao da se Davor Dragičević jedno vrijeme krio u Ambasadi Velike Britanije u BiH, koja se 1. januara oglasila saopštenjem u kojem tvrde da se on ne nalazi u toj ambasadi.

Nedugo poslije toga, nakon sto je u javnost “procurila” informacija da Ambasada Velike Britanije u BiH pruža utočište Dragičeviću, portal Dnevno.ba objavio je da je on po nalogu sada već bivše američke ambasadorke Morin Kormak sklonjen u jednu od susjednih zemalja.

Objavio/la na 20:23. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-