Sud: Mićunović nezakonito smijenjen sa mjesta direktora TVCG

Osnovni sud u Danilovgradu je poništio odluku generalnog direktora Javnog servisa Božidara Šundića o smjeni direktora televizije Vladana Mićunovića.

Sutkinja Nina Radunović je usvojila tužbeni zahtjev i, kako piše u presudi, poništila odluku tuženog RTCG o razrješenju direktora TVCG.

U obrazloženju presude u Mićunovićevom predmetu podsjeća se da je smijenjen zbog ugovora NVO CGO i RTC, pogrešnog interpretiranja istraživanja javnog mnjenja o gledanosti javnog servisa i neusvajanja programsko produkcionog plana.

Mićunović je naveo, a sud prihvatio, da on nije imao ništa sa produkcionim planom jer ga usvaja Savjet RTCG čiji on nije bio član, kao i da nije zaključio ugovor sa CGO kojije ustvari samo bio pov za političke smjene bivšeg rukovodstva RTCG-a, prenose mediji.

On je naveo i da ne za koji je to propis koji je navodno prekršio kada je u pitanju prezentacija rezultata istraživanja.

Sudski postupak po tužbi bivše generalne diretkorice Andrijane Kadije još je u toku pred podgoričkim Osnovnim sudom.

Objavio/la na 16:38. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-