Odluka o Bregzitu 10. decembra

Objavljeno: 06.12.2018, 12:23

Evropski sud pravde donijeće odluku 10. decembra o tome da li Velika Britanija može jednostrano da odustane od napuštanja EU, saopšteno je iz Suda. Odluka Suda, koja je donesena sa neuobičajenom hitnošću, dolazi uoči ključnog glasanja u britanskom Parlamentu o prihvatanju sporazuma o Bregzitu, koji je isposlovala premijer Tereza Mej, prenosi Srna. Savjetnik Suda iznio je mišljenje da Velika Britanija ima pravo da jednostavno stopira Bregzit bez traženja odobrenja od drugih članica, čime se pojačavaju nade da će proces biti zaustavljen. Sudije obično slijede mišljenja savjetnika.

Evropski sud pravde donijeće odluku 10. decembra o tome da li Velika Britanija može jednostrano da odustane od napuštanja EU, saopšteno je iz Suda.

Odluka Suda, koja je donesena sa neuobičajenom hitnošću, dolazi uoči ključnog glasanja u britanskom Parlamentu o prihvatanju sporazuma o Bregzitu, koji je isposlovala premijer Tereza Mej, prenosi Srna.

Savjetnik Suda iznio je mišljenje da Velika Britanija ima pravo da jednostavno stopira Bregzit bez traženja odobrenja od drugih članica, čime se pojačavaju nade da će proces biti zaustavljen.

Sudije obično slijede mišljenja savjetnika.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register