Vojni sindikat Srbije traži smjenu Vulina

Vojni sindikat Srbije je zatražio danas smjenjivanje ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina zbog “nezakonitosti u radu” Ministarstva.

Sindikat je najavio da će narednih dana podnijeti izvještaj Evropskoj komisiji o “oblicima torture, kršenja međunarodnog prava i osnovnih ljudskih, građanskih i radničkih prava i sloboda, od strane članova Vlade Srbije”, prenosi Beta.

Navodeći da je jutros “u nezakonitom disciplinskom postupku” saslušan generalni sekretar sindikata zbog izjave date jednom dnevnom listu, Vojni sindikat je u saopštenju ocijenio da se “Ustav i svi zakoni Srbije, koji propisuju rad i djelovanje sindikata, a naročito međunarodne konvencije i Revidirana evropska socijalna povelja, svjesno gaze od strane ministra odbrane i njegovog sekretara, sa namjerom da se jedini reprezentativni sindikat u Vojsci Srbije ugasi”.

“U ovom trenutku od Vlade Srbije i premijerke Brnabić zahtijevamo odgovor da li je najgrublje kršenje međunarodnog prava i zakona, na način svojstven vremenu fašizma, politika Vlade Srbije? Da li će ministar odbrane biti pozvan na odgovornost zbog nezakonitosti u ministarstvu na čijem je čelu”, upitali su iz sindikata.

Uz zahtjev za prijem kod premijerke Ane Brnabić, Vojni sindikat je najavio da će u zaštiti sindikalnih prava koristiti “sva raspoloživa sredstva, uključujući sudsku i krivičnopravnu zaštitu”.

Objavio/la na 17:20. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-