Marš protiv ispitivanja nafte i gasa

Aktivisti SOS za Montenegro će sjutra krenuti u protestni marš od Ulcinja do Igala, kako bi skrenuli pažnju javnosti na posledice ispitivanja nafte i gasa u podmorju.

Polazak je sjutra sa ulcinjske Male plaže u sedam sati ujutro, gdje će biti poslata simbolična poruka u boci u moru, „SOS za našu malu i još uvijek lijepu Crnu Goru, a kakva će da bude u skoroj budućnosti, vidječemo“.

Maršu će se pridružiti ribari, koji pregovaraju sa investitorom Eni Montenegro o naknadi, jer tokom istraživanja 50 dana neće moći da ribare na površini od oko 1.800 kvadratnih kilometara.

Protivnici istraživanja podmorja smatraju da je planirano 3D geofizičko snimanje dna štetno za živi svijet i da će imati dugoročne posledice.

Iz Ministarstva poljoprivrede su kazali da istraživanje neće imati posledice, a da ribari od investitora dobijaju naknadu jer neće moći da love.

Objavio/la na 19:38. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-