Bar: Građani tijelima štitili čemprese

Foto: Jedro.me

Kada su radnici danas oko 15 sati krenuli da sijeku stable čempresa na lokaciji gdje se, protivno volji građana, planira gradnja novog vrtića u Baru, grupa građana je utrčala i stala uz stable, štiteći ih.

“Pa neka sijeku i nas sa ovim drvećem. Ovdje nisu u pitanju samo uspomene, brišu nam sjećanja.Jutros su rekli da poruše devet stabala, to je odloženo. Gdje je divni, mladi, obrazovani predsjednik opštine, gdje su ljudi koji su donosili ovu odluku, mediji nas o tome nisu obavijestili. Ovo je jutros ograđeno, perfidno, u subotu u 7h su doveli radnike da sijeku stable. Spasite nam djecu, spasite drveće. Cijeli svijet se bori za spašavanje Planete. Hoćemo li protiv svijeta”, poručila je Tanja Sekulić, književnica.

Ovom direktnom akcijom je osujećen početak radova, a građani su sa protesta uputili apel nadležnim da organizuju novu javnu raspravu, odrede drugu urbanističku parcelu za vrtić, prenosi internet sajt Jedro.

Objavio/la na 20:05. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-