Britanija priprema sajber napad na Rusiju?

by | mar 13, 2018 | Novosti | 0 comments

Ruska ambasada u Londonu je poručila danas da su ozbiljno zabrinuti u vezi sa informacijama da Britanija planira pokrenuti veliki sajber napad protiv Rusije kao odgovor na slučaj Skripal. U izjavi se također poziva britanske vlasti da dobro odvaže posljedice takvog poteza prije no što se upuste u takvu akciju.

“Ne samo da je Rusija bez dokaza i provokativno optužena za incident u Salisburiu već, čini se, priprema se plan napada na Rusiju sa sajber-oružjima”, navodi se u izjavi ruske ambasade koja se poziva na izjave pojedinih britanskih poslanika.

U drugim vijestima, britanski regulator emitovanja, Ofcom, mogao bi ukinuti licencu za emitovanje  britanske verzije ruskog kanala RT ukoliko se dokaže da je Moskva stajala iza trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala. Iz Ofcoma navode kako će to učiniti pošto se radi o ruskom državnom kanalu te tvrde kako imaju ta ovlašćenja, prenosi Advance.hr.

Britanija je dala Rusiji rok do danas u ponoć da se izjasni po pitanju kako je otrovni gas sovjetske proizvodnje završio u Engleskoj.

Rusiju ne treba zastrašivati, poručila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Sada, nakon ove jučerašnje predstave u parlamentu Velike Britanije, svima bi trebalo da bude jasno da nakon onoga što je govorio predsednik (u nedavnom obraćanju), niko ne može da ode u parlament svoje zemlje i kaže: ’Dajem Rusiji 24 sata‘. Kakav je to uopšte razgovor? Jer još jednom govorim — radi se o Londonu, koji je glavni grad nuklearne sile. Kome oni daju 24 sata? Za šta daju 24 sata?“, rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

0 Comments

Submit a Comment