Državni službenici protiv države

Vlada je na današnjoj sjednici ocijenila da postoje slučajevi da pojedini državni službenici tuže državu za iznose od desetak eura, te da razrađenom šemom sa advokatima umnogostruče iznose na štetu državnog budžeta.

Premijer Duško Marković je zatražio da informacije o takvim slučajevima budu javne, kako bi svi građani vidjeli ko su ti službenici.

Kako prenosi RTCG, ovo je saopšteno u raspravi o Informaciji o sudskim postupcima u kojima postupa Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa i odlivu državnog novca od 1. oktobra do kraja 2017.

U tom dokumentu je navedeno da je Zaštitnik u izvještajnom periodu primio 966 tužbi u kojima je tužena država Crna Gora, kao i da po vrsti sporova prednjače naknade za prekovremeni rad, nekorišćenje godišnjeg odmora, pauze u toku rada, razlika zarade, neisplaćeni topli obrok i sl.

“Vrijednost sporova u 711 predmeta nije određena, dok u ostalima ukupna vrijednost iznosi 6.021.842 eura. U izvještajnom periodu po osnovu izvršnih sudskih presuda naplaćeno je 6.111.059 eura”, saopšteno je iz Vlade.

Objavio/la na 19:08. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-