Hrvatska: Zakazan protest zbog dolaska Vučića

Predsjednik udruženja Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Josip Đakić i udruženje udovica hrvatskih branitelja najavili proteste zbog dolaska Vučića.

“HVIDR-a je uvijek bila uz naše roditelje, i porodice poginulih, nestalih i zatvorenih pa će i ovom trenutku izraziti negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Vučića jer mjerila i kriterijumi koji su građeni kao posebna mjerila i kriterijumi u pretpristupnim pregovorima Srbije s EU nisu ispunjeni”, rekao je Đakić, prenijela je regionalna N1 televizija.

Prema pisanju medija, protest zbog dolaska predsjednika Srbije u Zagreb zakazan je za ponedjeljak ujutro na Markovom trgu, gdje se nalaze sjedišta Vlade i Sabora, najavilo je Udruženje udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Večernji list navodi i da je penzionisani general Željko Sačić organizovao hrvatske branitelje da obezbjeđuju protest.

“Želimo da izrazimo protest prema jednoj neistini, koja se uporno od vođstva Srbije gura u javnost negiranjem strašnih zločina, nepravdi i zla. Naše vođstvo, umjesto da učini nešto, oni dopuštaju da nama ‘velikosrbi’ pričaju u Njujorku o Jasenovcu i Holokaustu. To je suluda stvar, izvrtanje teza”, rekao je Sačić.

Dodaje da Vučić “nije učinio ništa da bi se riješilo pitanje nestalih iz Domovinskog rata i da se nikad nije odrekao svojih stavova iz devedesetih”, prenosi Beta.

Upitan da li je za njega Vučić četnik, Đakić je odgovorio da je aktuelni predsjednik Srbije nastupao s pozicije četnika zajedno s Vojislavom Šešeljem i Tomislavom Nikolićem i dodao da su “oni aktivno učestvovali u svojatanju hrvatske teritorije”.

Objavio/la na 12:06. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-