Ubijen Oliver Ivanović

Oliver Ivanović, jedan od lidera kosovskih Srba, ubijen je jutros hicima iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanovićev advokat je vijest o smrti potvrdio za beogradski Blic.

“Izgleda je već na licu mesta preminuo. Koliko znamo za sada, zadobio je pet prostrelnih rana. Odmah je prevezen u bolnicu, lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali nije bilo spasa”, rekao je advokat Nebojša Vlaić.

Glavni tužilac Tužilaštva u Mitrovici je rekao da je pucano iz vozila u pokretu.

Ivanović je ubijen na isti dan prije četiri godine i kandidat za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice i lični prijatelj i saborac Olivera Ivanović, javlja KoSSev.

Sjeverni dio Kosovske Mitrovice blokirale su jake snage Kosovske policije

Ivanović je bio lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”.

Na posljednjim izborima je predvodio svoju listu “Sloboda, demokratija, pravda” i podnio je krivične prijave zbog pritisaka kojima su kandidati bili izlagani. Za to je optužio Srpsku listu. U to vrijeme mu je i zapaljen automobil, podsjeća beogradski Insajder.

Ivanović je optužen za ratni zločin i treba da mu se ponovo sudi. On tvrdi da je nevin.

Vlada Srbije pružila je Euleksu garancije da će Oliver Ivanović, ukoliko mu u ponovljenom postupku koji se protiv njega vodi bude omogućeno da se brani sa slobode, biti dostupan pravosudnim organima.

Objavio/la na 09:34. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-