Tramp priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela

Predsjednik Donald Trump je objavio da SAD priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela, te da je to u najboljem interesu SAD i postizanja mira.

“Ovo je novi pristup konfliktu između Izraela i Palestinaca” rekao je Trump u obraćanju iz Bijele kuće, prenosi RSE.

Palestinci su najavili “tri dana gnjeva”, a u Izraelu pozdravljaju odluku i smatraju je istorijskom.

Rusija, Kina, Njemačka, Iran, Saudijska Arabija i EU su izrazile zabinutost da će priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela dovesti do eskalacija sukoba u regiji.

I papa Franjo je tokom današnje audijencija u Vatikanu zatražio da se poštuje status kvo u Jerusalimu i pozvao na razboritost i mudrost.

Objavio/la na 19:39. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 komentara za “Tramp priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela”

  1. Ta naduvana kreatura ( Donald Trump ) nije smo lud, on je umno bolestan ( i samim time) izuzetno opasan, prvo za Ameriku, a onda i za cijeli Svijet. Nesumnjivo je da ce se Amerika rijesiti sadasnjeg Predsjednika- samo da ne bude prekasno i da do tada covjecanstvo ne plati to Trampovo ludilo jednim nuklearnim ratom. Dakle, vise se ovdje ne radi o partizanskoj borbi : demokrata i republikanaca ,niti o tome da li bi bilo bolje da je Hilari Klinton dobila te ( pokradene) izbore, ovdje se radi o potpunom narusavanju svjetske ravnoteze. Zar je moguce da bilo ko ozbiljan smatra da jedan narcisoidni ficfiric i politicki diletant ( kao sto je Trump i njegov zet Kushner ) moze da rijesi jedan od tezih svjetskih problema- kojim su se godinama bavili najozbiljnija svjetska imena. I tako, trenutno je najveci svjetski problem- Donald Trump. I rjesenje tog problema je I M P E A C H M E N T ! I to ASAP ( As Soon As Possible )

  2. ….do Zida Placa, kao i do Zlatne Kupole, ne moze se doci ukoliko predhodno ne prodjete jako obezbjedjenje. Tramp ce svojom ” vizijom ” uciniti da uskoro necete moci da udjete u stari dio Jerusalima – bez da predhodno ne prodjete razne ” zidove odbrane” . Da li ta kreatura smatra da se “zidovina” moze pobijediti strah?!

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-