Podignuta optužnica protiv Medojevića i aktivista DF

medojevicJedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević je optužen za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Pored njega za isto krivično djelo je optužen banjalučki biznismen Momir Nikolić i još deset osoba, mahom aktivista Medojevićevog Pokreta za promjene, političke stranke koja pripada Demokratskom frontu.

Optužnicom su obuhvaćeni direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, Iva Pavlović, Petar Drašković, sin člana predsjedništva DF Slavena Radunovića – Luka Radunović, Vladislav Bulatović – sinovac člana predsjendištva DF Predraga Bulatovića, Nikola Jovanović, Mladen Jovanović i Aleksandar Sekulović, prenosi RSE.

Na web sajtu Višeg suda u Podgorici je navedeno da je dostavljena optužnica Specijalnog državnog tužilaštva kojom se dvanaest osoba tereti za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Specijalno tužilaštvo je prethodnih šest mjeseci vodilo istragu protiv Medojevića, Nikolića i aktivista Demokratskog fronta, od kojih je više njih bilo pritvoreno.

U Višem sudu nije precizirano kada će biti zakazano ročište radi ispitivanja i ocjene zakonitosti i opravdanosti optužnice, već je navedeno da će ročište biti ‘zakazano u zakonskom roku’.

Istraga je počela kada je policija otkrila u automobilu aktivista Demokratskog fronta više desetina hiljada eura i dolara, koji su zaplijenjeni. Specijalno tužilaštvo je ranije navodilo, da je Momir Nikolić finansirao kampanju Demokratskog fronta za parlamentarne izbore iz nelegalno stečenog novca. Prema navodima Specijalnog tužilaštva, nelegalne aktivnosti su se događale u vrijeme kampanje za parlamentarne izbore u oktobru prošle godine.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević i ostali lideri DF su tokom istrage tvrdili da ne postoje dokazi o pranju novca, te da je’ istraga protiv njih politički obračun vlasti i tužilaštva protiv opozicije’.

Objavio/la na 17:53. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-