Ministarstvo odbrane: Čobeljić mora u penziju

by | sep 30, 2017 | Novosti | 0 comments

Nenad ČobeljićPredsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) Nenad Čobeljić odbio je predlog Ministarstva odbrane (MO) da, u grupi od 90 oficira ide u prijevremenu penziju, po povlašćenim uslovima.

Vijestima je u MO rečeno da je rješenje o penzionisanju obavezujuće, kao i u ranijem slučaju penzionisanja pod povoljnim uslovima u Agenciji za nacionalnu bezbjednost i  i MUP-a. Tada je penzionisan dio obavještajnog kadra u postupku ispunjavanja uslova za učlanjenje Crne Gore u NATO.

Novim Zakonom o vojsci pripadnici VCG stiču pravo na penziju pod povlašćenim uslovima ako su napunili 50 godina, imaju 20 godina staža u vojsci i 10 na težim zadacima.

Predsjednik SOVCG smatra da je ovo lični obračun sa njim.

On tvrdi da je odbio penziju iz moralnih razloga, jer još uvijek u MO i VCG postoje socio-ekonomski problemi, sa kojima kao predsjednik sindikata mora da se nosi, ali i iz socijalnih razloga jer još uvijek mora da izdržava porodicu i školuje djecu.

“Još nemam rješenje, vidjeću šta piše u njemu, pa ću odlučiti šta dalje”, rekao je.

On je organizovao protestne marševe kada nije produžen profesionalni ugovor za 22 vojnika.

Ministar odbrane Predrag Bošković je na Televiziji Vijesti rekao da je obavještajnin provjerama utvrđeno da ti vojnici nisu bili dostojni crnogorske uniforme.

“On bi trebalo da zna da Vojno-obavještajna služba služi za druge stvari, a ne da provjerava da li je neko lajkovao nešto što se ministru sviđa ili ne sviđa”, kazao je Čobeljić.

0 Comments

Submit a Comment