SAD:Vladinim agencijama zabranjena upotreba Kasperskog

kasperskiAdministracija predsjednika SAD Donalda Trampa naložila je danas vladinim agencijama da uklone proizvode “Labaratorije Kasperski” iz informacionih sistema navodeći da je zabrinuta da je ta kompanija za sajber bezbijednost, čije je sjedište u Moskvi, podložna uticaju Kremlja.

Ministarstvo za unutrašnju bezbijednost SAD izdalo je direktivu agencijama u kojoj im je naredilo da identifikuju proizvode “Kasperskog” u svojim informacionim sistemima u roku od 30 dana, naprave planove za uklanjanje i prekid upotrebe proizvoda u roku od 60 dana, a da u roku od 90 dana počnu i da realizuju te planove za odustajanje od upotrebe tih proizvoda, prenosi Rojters.

“Ministarstvo je zabrinuto zbog veza između određenih zvaničnika Kasperskog i ruske obavještajne i drugih vladinih agencija, kao i zbog normi prema ruskom zakonu koje omogućavaju ruskim obavještajnim agencijama da traže ili prinudno iznude pomoć od Kasperskog i da presreću komunikacije koje protiču kroz ruske mreže”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Britanska agencija navodi da iz “Kasperskog” nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Ta kompanija je u više navrata negirala da ima veze sa bilo kojom vladom i da ne bi pomogla vladi u sajber špijunaži.

Objavio/la na 10:05. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-