Most na putu Ulcinj-Bar ‘pukao’ namjerno

by | apr 6, 2017 | Novosti, Priča dana | 0 comments

most-ulcinj-bar

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je saopštilo da je 3. aprila ove godine inspekcija kontrolisala stanje mosta ‘Ujtin’ na osnovu dojave da je ugrožena njegova stabilnost i zaključilo da je ono što se vidi kao pukotina, u stvari, konstrukciona normalnost.

“Most ‘Ujtin’ u konstruktivnom smislu predstavlja kontinualni nosač preko 5 polja. Most je ukupne dužine cca 150 m sa dvije saobraćajne trake i pješačkim trakama. Most je u blagoj krivini sa poprečnim i podužnim nagibom. Na cca 5,0 m od trećeg oslonca most je dilatiran (razdvojen) što laičkoj javnosti daje pogrešnu sliku u pogledu njegove stabilnosti.

Na kolovoznoj površini nijesu primjećene deformacije koje bi upućivale na bilo kakve nestabilnosti elemenata mosta (kolovozne ploče i glavnih nosača).

Na osnovu vizuelnog pregleda može se konstatovati da na mostu postoje manja oštećenja koja je neophodno sanirati, ali trenutno apsolutno ne predstavljaju opasnost po stabilnost mostovske konstrukcije i saobraćaja na njemu.

Društvenim mrežama je kolala informacija da je most na magistralnoj saobraćajnici između Bara i Ulcinja vidno oštećen.

Riječ je o mostu koji se nalazi ispred trećeg tunela, kada se ide iz Ulcinja prema Baru.

U nekim reakcijama na društvenim mrežama, koje su prethodile zvaničnom saopštenju, napominjano je da je most oduvijek takav i da vidljiva pukotiva predstavlja, u stvari, luft da bi most mogao da “radi”, kako ne bi dolazilo do oštećenja.

0 Comments

Submit a Comment