Žene zakonačile ispred Vlade

zene-protest Žene koje su danas protestovale u Podgorici zbog smanjenje naknade za majke sa troje i više djece zakonačile u Podgorici kod zgrade Vlade.

Više od 1.000 majki sa troje i više djece, koje protestuju zbog smanjenja naknada, okupilo se danas na platou ispred Skupštine Crne Gore, odakle su krenule ka zgradi Vlade, tražeći svoja prava.

Protest je trebalo da bude održan ispred Vlade, ali im to nije dozvoljeno.

Majke su prolazeći pored zgrade Ministarstva finansija srušile barikade, uz povike: “Lopovi, lopovi”. Na mjesto okupljanja stigla je policija.

Nezadovoljne majke stigle su iz svih krajeva Crne Gore, prenosi portal Vijesti.

Žene su nosile transparente sa natpisima: “Čija ćete vi biti vlada kad su djeca gladna i sve ih je manje”, “Tražimo odgovornost”, “Ne dirajte naša izvršna rješenja”, “Gospodo iz Vlade čuvajte se žena – majki”, “Da nije bilo nas, ne bi bilo vas”.

Zakon o naknadama je usvojen na predlog opozicije, a nova crnogorska Vlada je smanjila naknade, pravdajući tu odluku nedostatkom novca u budžetu.

Objavio/la na 22:30. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-