Stojanović potvrdio hapšenje 20 osoba

by | okt 16, 2016 | Novosti, Priča dana | 0 comments

slavko_stojanovicDirektor Uprave policije Slobodan Stojanović je saopštio da je tokom noći crnogorska policija uhapsila 20 pripadnika paravojne kriminalne grupe, a da se za jednom osobom traga.

U saopštenju dostavljenom medijima, Stojanović je rekao da su uhapšeni “imali namjeru da prvo preuzmu automatsko oružje a potom da večeras izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne iskučujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike”.

Svi uhapšeni su državljani Srbije.

U akciji su učestvovali službenici Uprave policije u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbijednost i uz koordinaciju i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Vijest o hapšenju je, pozivajući se na nezvanične policijske izvore, prvo objavila prorežimski izrazito eksponirana TV Pink M, a onda su je prenijeli još neki mediji.

Prema tim informacijama, na čelu grupe je bivši šef žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić koji je smijenjen “pošto je od Žandarmerije napravio kriminalnu organizaciju, koja se bavila trgovinom kokaina, plaćenim ubistvima, iznudom, reketom i ostalim kriminalnim djelima”.

0 Comments

Submit a Comment