OEBS pozvao vlasti da spriječe gašenje BHRT

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović je pozvala vlasti u BiH da hitno djeluju u vezi sa sistemom javnog emitovanja u BiH, nakon odluke Upravnog odbora BHRT da obustavi sve programe od 30. juna.

“Pozivam vlasti i upravne odbore javnih emitera da hitno djeluju kako bi obezbijedili potpuno sprovođenje relevantnih zakona i spriječili potpuno gašenje BHRT”, rekla je Mijatović, prenosi Srna.

Iz OEBS-a je saopšteno da je Mijatovićeva istakla da čak i privremeno gašenje programa uskraćuje prava građana da dobiju ključne javne informacije i ne bi trebalo da bude viđeno kao rješenje za finansijske teškoće.

Prema njenom mišljenju, situacija se može riješiti jedino potpunim provođenjem zakona.

Mijatovićeva je prilikom zvanične posjete BiH u julu prošle godine razgovarala o uredničkoj nezavisnosti i finansijskoj održivosti javnih servisa. Ona je 2013. godine zatražila pravnu analizu zakona koji se tiču javnog radio-televizijskog sistema. Preporuke iz te analize i dalje su relevantne i još nisu realizovane.

Objavio/la na 20:51. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-