Nova hapšenja u Budvi

lisice, ilustracijaPo nalogu Specijalnog tužilaštva rano jutros je u Budvi uhapšeno više osoba, koje su učestvovale u sumnjivoj prodaji, a potom razmjeni zemlje između Opštine Budva, Auto Moto društva i budvanske kompanije Megapromet.

Kako Vijesti nezvanično saznaju, uhapšen je vlasnik Megaprometa Miodrag Mišo Mitrović, kao još nekoliko lokalnih funkcionera i rukovodilaca državnih institucija i firmi koje su učestvovale u milionskom poslu.

Kako javlja radio Antena M, među uhapšenima je i bivša šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, strina visokog funkcionera Demokratske partije socijalista, Svetozara Marovića, Igor Trnski, nekadašnji direktor AMD-a i procjenitelj Marko Radunović.

Navodno, među uhapšenima je i Rajko Kuljača, bivši gradonačelnik Budve i zaštićeni svjedok u predmetima TQ Plaza i plaža Jaz, u kojima je sredinom avgusta po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšeno 13 bivših i aktuelnih budvanskih funkcionera.

Auto moto društvo je prije šest godina na tenderu, kupilo od Opštine za 1,1 milion eura, ili 50 eura po kvadratu zemljišni kompleks od 18.660 kvadrata u industrijskoj zoni Jaza, nedaleko od lastve Grbaljske, na samoj Jadranskoj magistrali.

Međutim, cjelokupan iznos novca nikada nije legao na račun Opštine, osim nešto manje od sto hiljada eura. zemljišni kompleks ubrzo mijenja vlasnika jer AMD ga ustupa budvanskoj kompaniji Megapromet, koja preuzima ostatak duga AMD -a prema Opštini. Potom nastupa i transakcija u kojoj opština vraća plac na Jazu, a Megapromet dobija zemlju na Crvenoj glavici.

Zemljišni kompleks na Jazu u septemebru 2010. postaje opet opštinski, za to su glasali odbornici DPS, dok su protiv bile kolege iz SDP-a. Opština prihvata da zemlju uzme ponovo u svoje vlasništvo, ali po duplo većoj cijeni, od 115 eura po kvadratu, a Megaprometu, ustupi 8.165 kvadrata na Crvenoj glavici kod Svetog Stefana. Odlukom je Opštini pripalo 18.660 kvadrata zemlje, do tada u katastru uknjižene na Megapromet, koju je komisija Uprave za nekretnine procijenila na 2.145.900 eura, ili 115 eura po kvadratu. Opštinska parcela od 8.165 kvadrata, od iste Komisije procijenjena je na 2.365.240 eura, ili 290 eura po kvadratu. Taj posao aminovala je budvanska filijala Uprave za nekretnine.

Cijelu zavrzlamu, prenosa vlasništva opštinske zemlje, iz jedne u drugu ruku, a i ponovno vraćanje pod okrilje lokalne uprave, opozicija je prijavila vrhovnom državnom tužilaštvu, a slučaja je odnedavno ponovo aktuelizovan.

Objavio/la na 11:02. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-