Bar:Ne nafti – zaustavimo bušenje Jadrana

stop busenju jadranaNevladine organizacije Green Home, ADP Zid, Naša Akcija i Zeleni Crne Gore, sa više od 70 organizacija iz Hrvatske, BiH, Albanije i Italije, organizovale su danas sinhronizovanu protestnu akciju Ne nafti – zaustavimo bušenje Jadrana.

Protest je održan na plaži Šušanj i u Barskoj marini, u sklopu Jadranske regate koja se održava u naredna dva dana u Baru.

“Akcija je jedan u nizu napora da se zaustavi dalja inicijativa Crne Gore i država u okruženju na vađenju nafte iz podmorja, podrži ekonomija koja se ne zasniva na fosilnim gorivima i pokrene stvarna inicijativa za održivi razvoj lokalnih primorskih zajednica, zaštitu njihovog prirodnog nasleđa i ukupne životne sredine Jadranskog mora”, navodi se u zajedničkom saopštenju nevladinih udruženja iz Crne Gore.

“Upućujemo poziv svim organizacijama da podrže manifest i pridruže nam se i putem socijalnih mreža navodeći haštag #STOPseadrilling, zahtijevajući sigurnu razvojnu strategiju za razvoj i zaštitu Jadrana”, navodi se u zajedničkom saopštenju nevladinih udruženja Green Home, ADP Zid, Naša Akcija i Zeleni Crne Gore.

Objavio/la na 15:31. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-