Zaev optužio premijera da je prikrio ubistvo

by | maj 5, 2015 | Novosti | 0 comments

Najuticajniji opozicini makedonski lider predsjednik Socijaldemokrata Zoran Zaev objelodanio je, gotovo četiri godine od smrti Martina Neškovskog, da ga je ubio policajac na dužnosti Igor Spasov.

On je izjavio da je premijer Nikola Gruevski to krio da bi spasao policiju i sebe.

To se, kazao je Zaev, jasno može zaključiti iz nezakonito prisluškivanih razgovora šefa tajne službe Saše Mijalkova.

U još jednoj od niza “bombi” u okviru projekta Istina o Makedoniji, lider SDSM-a Zoran Zaev je na konferenciji za novinare ponovio da je obaveza te stranke da objavi istinu o kriminalnom vladanju Gruevskog.

“Iskreno smo počeli projekat koji je donio istinu, a istina je teška, bolna i peče, ali je jedna i jedinstvena i građani moraju da je doznaju u cijelosti”, rekao je Zaev.

Objasnio je da je Neškovsog ubio jedan policijski službenik dok je VMRO-DPMNE slavila na trgu u Skoplju prije gotovo četiri godine, prenosi RSE.

“Smrt ovog mladića je osim bola i revolta otvorila i pitanja koja do danas nisu zatvorena. Zbog čega je MUP danima prikrivao ubistvo, zbog čega je odgovornost svedena na pojedinca, zbog čega niko nije preuzeo odgovornost za gašenje jednog mladog života”, rekao je.

Prema riječima lidera opozicije iz prisluškivanog materijala se može čuti priznanje Saše Mijalkova da je ubistvo ovog mladića izvršio policajac Igor Spasov koji je bio na dužnosti, a ne kako se željelo prikazati da je taj policajac skupu prisustvovao kao fizičko lice.

“Vlast Gruevskog je skrojila plan da se iza zida lične odgovornosti prikrije odgvornost MUP-a”, dodao je Zaev koji je optužio Gruevskog da je znao za ubistvo Neškoskog.

0 Comments

Submit a Comment