Glavaš na slobodi

Branimir Glavaš, optužen za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku, pušten je danas na slobodu nakon što mu je vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo istražni zatvor, uvaživši predlog odbrane.

Na Fejsbuk profilu Glavaša je objavljeno da je, napuštajući zatvor, novinarima rekao kako ga ne bi iznenadilo da ga iduće sedmice i sedmi put pritvore.

Glavaš je u istražnom zatvoru od 5. marta kada je počeo štrajk glađu, a zbog narušenog zdravlja u nedjelju je ponovo prevezen u zatvorsku bolnicu, prenosi Tanjug.

Istražni zatvor mu je određen jer je Vrhovni sud početkom marta zaključio da je, po Zakonu o krivičnom postupku, takva mjera obavezna za sve okrivljene kojima je izrečena kazna veća od pet godina.

Nakon što je Ustavni sud u januaru ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima “garaža” i “selotejp” od osam godina zatvora, na osnovu koje je Glavaš u Mostaru služio zatvorsku kaznu, na snazi je ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine nepravosnažno osuđen na deset godina zatvora.

 

Objavio/la na 21:59. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-