Nova istraga protiv vladike Pahomija

Vladika Pahomije ponovo je pod istragom zbog sumnje na nedozvoljenu polnu radnju za šta ga je optužio sadašnji magacioner u Eparhiji Nemanja S. (24), piše Blic.

Zamjenik Osnovnog tužilaštva u Vranju Trajko Naumović potvrdio je za ovaj list da su pokrenuli novu istragu protiv Pahomija, kome je već suđeno zbog protivpravnog bluda nad četvoricom maloljetnika, ali je oslobođen jer je slučaj zastareo.

“Dobili smo od leskovačke policije službenu bilješku sa izjavom Nemanje S. i sada istražujemo slučaj”, rekao je tužilac Naumović.

Nove optužbe protiv vladike Pahomija ispričao je u ispovesti nedjeljniku “Vranjske” Nemanja S. O seksualnom zlostavljanju zbog straha i sramote ćutao je devet godina.

Eparhija je juče saopštila da “Vranjske” po istom scenariju kao 2003. pokušavaju da naprave “novi slučaj Pahomije”.

“Kako tada nisu uspjeli da ga udalje sa episkopskog trona, očekuju da to urade sada, na isti način. Rezultata nije bilo, niti će ga biti ni ovog puta”, piše u saopštenju Eparhije vranjske.

Objavio/la na 10:04. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-