KAP krade struju, Rusi nude Vladi akcije

by | feb 22, 2013 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Ruska Nplus grupa je ponudila Vladi Crne Gore da preuzme 29% njihovih akcija u Kombinatu aluminijuma i da se dug od 120 miliona eura svede na 40 miliona, koje bi otplaćivala naredne četiri godine, saopštio je danas ministar ekonomije Vladimir Kavarić na sjednici parlamentarnog Odbora za ekonomiju i finansije.

Kavarić je kazao, kako izvještavaju elektronski mediji, da je to najprihvatljivija ponuda za Vladu, o kojoj će se konačno izjašnjavati parlament, ali da je u njoj problematično to što Rusi traže “solidarno jemstvo” države.

Drugo rješenje za Kombinat je stečaj, koji je, prema riječima resornog ministra, za Vladu neprihvatljivo. Predsjednik Odbora direktora EPCG Srđan Kovačević je upozorio Vladu da ne razmišlja o stečaju, “pošto električne energije u toj varijanti nema”.

Na sjednici Odbora za ekonomiju i finansije predsjednik Odbora direktora EPCG Srđan Kovačević je otkrio da Kombinat od oktobra prošle godine nelegalno troši električnu energiju i da to radi preko državne firme “Montenegrobonus”.

“Radi se, po mome mišljenju, o zloupotrebi položaja ‘Prenosa’, kazao je Srđan Kovačević, a poslanik Damir Šehović iz Socijaldemokratske partije je to nazvao krađom struje, koja mjesečno košta 3,5 miliona eura.

Na sjednici se otkrilo i da VTB banka sa računa Kombinata aluminijuma mjesečno skida po dva miliona eura po osnovu dugovanja za kredit.

 

0 Comments

Submit a Comment