Oko 80 odsto srednjoškolaca pilo alkohol

Oko 80 odsto srednjoškolaca u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini bar jednom u životu probalo je neko alkoholno piće, pokazalo je komparativno istraživanje koje je sprovela Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti “Vita” iz Novog Sada, prenosi Beta.

U Srbiji i Crnoj Gori je 81 odsto ispitanih srednjoškolaca pilo alkohol, dok je u BiH 76 odsto do svoje 17 godine to učinilo. Pri tom je 73 odsto ispitanika u Srbiji, 60 odsto u BiH i 55 odsto u Crnoj Gori navelo konzumiranje alkohola kao uobičajenu aktivnost koju najčešće upražnjavaju prilikom izlazaka i druženja.

Istraživanje je pokazalo da su srednjoškolci u Srbiji u većoj mjeri okruženi drogom u odnosu na njihove vršnjake u BiH i Crnoj Gori, a na to ukazuju podaci da 41 odsto ispitane djece poznaje nekoga u neposrednom okruženju ko konzumira droge. Taj procenat u Crnoj Gori je 38, a u BiH 24 odsto.

Komparativno istraživanja koje je sprovela Specijalna bolnica “Vita” rađeno je na uzorku od 914 srednjoškolaca, prosečne starosti 17 godina iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Objavio/la na 19:48. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-