Skijaška sezona

by | jan 12, 2023 | Priča dana, Čuj - viđi - javi | 0 comments

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je svečano otvorio skijašku sezonu u Kolašinu, još u decembru, kada snijega nije bilo ni u naznakama. Scena otvaranja skijaške sezone je bila alanfordovska: kamere snimaju ministra kako otvara sezonu, a iza njega gola planina i drveće bez makar ijedne, od snijega bijele tačkice ili uvalice.

Snijeg je ovih par dana, najzad, počeo padati. Ima ga, ali rekao bih nedovoljno, bar sudeći po snimku sa kamera na privatnom skijalištu „Kolašin 1450“.

Kao ljubitelj skijanja koji jedva čeka prvo ovogodišnje skijanje, rekoh da pogledam da li je bolja situacija na državnom skijalištu „Kolašin1600“, jer zbog veće nadmorske visine, pomislih, možda ga tamo ima dovoljno. Prijatno se iznenadih kada vidjeh da je i državno skijalište napravilo svoj sajt, da ima „live kamere“ na skijalištu.

Međutim, kamere ne rade – to jest, „živu sliku“ sa skijališta ne mogah otvoriti. Ali i za to ima rješenje – kontakt brojevi telefona na skijalištu: mobilni i fiksni. Na mobilni broj 063 444555 „normalno“, niko se ne javlja. Zovem na dva fiksna broja 020 223 881 i 020 223882, ni tu se „normalno“ niko ne javlja, iako sam zvao u 08,45 sati a radno vrijeme je od 08.00 do 16.00 sati – bar tako piše na sajtu.

Važno je da je sezona otvorena – bez snijega, a da se ne mogu dobiti informacije o stanju na skijalištu kada je snijeg najzad pao.

Skijališta su, inače, preuzela kadrovi iz nove, odgovorne, naaarooodne i demokratske vlasti, koja nije kao ona prethodna, u kojoj je kadar bio strogo partijski, nestručan, nesposoban i krajnje korumpiran.

 

0 Comments

Submit a Comment