Omer Šarkić pozvan u policiju

Objavljeno: 09.07.2020, 19:11h

Civilni aktivista i bloger Omer Šarkić je pozvan na saslušanje u policiju zato što je na svome FB profilu objavio poziv za okupljanje ispred ambasade Srbije.

Šarkić je upravo to objavio na svom FB profilu.

“Doći ću sam, za deset minuta.To je bio ironičan tekst, no dobro, nijeste vi krivi nego ti što mi prate objave”, napisao je Šarkić.

Šarkić je, ironišući na račun Demokratskog fronta, čija je poslanica Marina Jočić imala opravdanje za brutalnost policije u Beogradu, postovao tekst sljedeće sadržine, naslovljavajući ga kao “Vanredna vijest”.

“Danas će DF organizovati protest ispred ambasade Srbije u Podgorici, zbog torture policije nad demonstrantima u Beogradu. Protest će medijski pokrivati in4s i borba.me.

U saopštenju DF-a povodom današnjeg protesta, pored ostalog se kaže:

“Ogorčeni smo postupanjem Vučićeve policije i krvničkog batinjanja srpskog naroda na protestima u Beogradu. Ne moramo se slagati sa demonsteantima, ali principijelno stajemo u podršci da svi ljudi imaju pravo da protestima iskazuju svoj stav. I mi smo tučeni, prebijani, gušeni suzavcem od strane Đukanovićeve policije, stoga nam je moralna obaveza da stanemo u zaštitu protestanata u Beogradu.”

Na protestu ispred ambasade Srbije u Crnoj Gori govoriće Marina Jočić, a pismo solidarnisti sa demonstrantima iz Beograda koje je napisao Andrija Mandić, pročitaće časni i pošteni profesor Branko Radulović.”

Gepostet von Pcnen am Donnerstag, 9. Juli 2020

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na p[email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply