Знаковити петак 13. и корона-комити 

by | mar 17, 2020 | Blog | 0 comments

Литије трају трећи мјесец а полиција је “исцрпљена” од молитви и мистичног мириса тамјана који омамљује људе.

Свима је јасно да је религија благотворни опијум за народ, баш као што је њена супротност коакин-опијум за високо друштво.

Молебани и литије утичу и на државни врх Црне Горе. Нараста им кардиоваскуларни притисак, све с подрхтавањем срчаног мишића. Наравно, то је код њих мишић!

Кроз молебане и литије иде процес духовне обнове православног народа, Срба и Црногораца у Црној Гори.

Тај метафизички талас прекрива Балкан, иде све даље и даље а режим се чудно гиба јер не разумије шта се то дешава.

Дарко је липсао од бројања и дијељења

Дарко Шуковић је већ липсао од бројања људи на литијама. Овај режимски трудбеник смањује њихов број до мјере подношљивих стресова шефа режима.

Ипак, десио му се пех у току тога процеса. Наиме, у невријеме се приказао академик Милорад Никчевић-чији текст је на порталу Антена М искочио под насловом: “Зашто само у Црној Гори расту литијe?”

Изгледа да је и Никчевић уочио да број људи на литијама рапидно расте, додуше- обрнуто пропорционално њиховом смањивању на Дарковом порталу.

Да би Дарко схватио узалудност свог посла, довољно му је напоменути да 80 одсто грађана Црне Горе не подржава сатанистички закон шефа режима.

Наравно, Дарков је задатак да и даље смањује број људи на литијама, а наш је да му напомињемо тих 80 одсто, независно од тога колико су литије бројне.

Мада,  био би ред да Дарко повећа број “комита” којима у маленим салама говоре држе Новак и Стево, па да их умјесто 150 буде бар нешто више, рецимо 300?!

Пролазно вријеме шефа режима, по питању сатанистичког закона, је такво да он не би смио чак направити референдум унутар православних гласача своје партије, зато што би “попио корпу”.

Петак 13: знаковити спектакл “државног удара”

Интересантно је да је овај петак, 13. марта 2020, био датум знаковитог спектакла у Црној Гори.

Наиме, у рану зору режим је открио планирани ”државни удар”, а режимски медији су објавили овакав наслов: “Код српског држављанина запо’шљ’еног у Острогу пронађене, наводно, повјерљиве војне депеше!”

Полиција је случајно, приликом претреса једног стана у Никшићу, нашла џоинте марихуане и ”три строго повјерљиве депеше”, које говоре о планираним диверзантским акцијама у новембру прошле године.

Јавност је из приложеног текста  укапирала да је Јастреб откачио Пантера и док Змија крије депеше у купинама- сви путеви воде према Острогу!? И тако, те нове “басне Крилова”!

Е сад, можете ли замислити полицију која дође до “озбиљних доказа о припреми тероризма” и умјесто да све тајно испита кроз оперативни рад, укључујући пропуст што то није открила прије четири мјесеца, она трчи према Побједи, Антени М и Аналитици да им се то откриће објави?!

Послије тога невиђеног муљања, петљања и спотицања, док социјалне мреже ржу од смијеха, намеће се питање: Да ли су могли ишта паметније и луцидније смислити, да им баш свака конструкција “дражавног удара” не заврши непотребним смјехотресом?

Петак 13: кронавирус и 30 дана притвора за Брџу

Средином дана, истог петка 13., јавност је обавијештена да је одређено 30 дана притвора за хероја православне револуције, младог и достојног Миливоја Брџу Брковића.

Наиме, његов ФБ статус о “тринаест обољелих од коронавируса у Црној Гори”, режим је протумачио као ширење лажних вијести, изазивање панике и нереда?!

Та преоштра мјера је узнемирила јавност,  затресла друштвене мреже чије тло и даље подрхтава, што значи да је власт изазвала нови опасни револт грађана који се неће смиривати задуго.

Дакле, испало је да млади Брџа мора да одговара за неко предимензионирано узнемирење јавности!?

А највеће узнемиравање јавности, да веће не може бити,  је изазвало изгласавање сатанистичког закона да се од њега Црна Гора љуља већ четири мјесеца, и ником ништа!

Како се тако може негирати очигледност, јавност се пита и тражи одговор?

Учитавајући моћни негативни ефекат који је произвео тај несмотрени и преоштри потез режима, могуће је да ће се власт вратити у разум те ипак пустити Брџу, па макар то било тринаестог дана притвора.

Трећа ствар се десила јуче предвече. Наиме, постојале су неке сумње да режим очекује појаву  коронавируса да их “ноћна мора” звана литије мало мимоиђе.

Злочести вирус се није појавио, али је режим на овај мартовски – петак 13. увео забрану окупљања људи, па и оних вјерских, на што је Митрополија реаговала отказивањем литија.

Елем, могућа је случајност да су се сва ова три догађаја баш морала десити на “Црни Петак”, а могуће и да није.

Доносиоци сатанистичког закона изгледа да помало вјерују у симболе датума.

Јавност, рецимо, примјећује да најоштрији говори шефа режима “случајно” коиндицирају са највећим православним вјерским празицима, што је интересантно и знаковито.

 Литије су благородне, уз панику недостојних

Негдје средином јануара, правник Новак Аџић је у емисији „Аргументи“ на РТЦГ, у осврту на дужину трајање протестних литија, рекао следеће: “У погледу примјене закона то може да траје годину-годину и кусур, и то је добро за здравље свих који у томе учествују, и ја то поштујем, иако се не слажем са тим”.

А затим је, у вези учесника литија, додао следеће: “Добро је и за шећераше, дијабетичаре, а добро је у кардио-васкуларном смислу шетати перманентно… дуго ће то трајати!”

Аџић је донекле био у праву, осим у следећем- што литије уопште не могу досадити јер су духовно благородне за шетаче, а све у складу са максимом:“У здравом тијелу здрав дух”!

Наравно, здрав православни дух, толико здрав да величанствени покрет православног народа Црне Горе има планетарне димензије, па сад шета цијела планета.

Осим тога, молебани и литије су добре, чак одличне за иницирање очекиваних проблема са срцем и дијабетом оних који су изгласали или подржавају сатанистички закон.

Литије су се показале ефектнима и за осјећај панике који се јавља код антилитијаша или “комита”, да их морају Новак и Стево у салама, које сличе минхенским пивницама, смиривати и храбрити својим ватреним говорима.

Ипак, у Бару су током скупа “комити” изледали поспано или обамрло, као да им је неко у Фанту сипао омамљујући прашак, а говорници били прилично помамљени као да су се најели гљива лудара, те су помпезно рзали и били копитима у плафон.

Све те јаре борце против литија и присталице сатанистичког закона, као и “чуваре уставног поретка Црне Горе”- уопште не интересује што тај закон крши шест Чланова Устава Црне Горе, и то оне под бројем: 14, 24, 46, 58, 145 и 147.

Укратко, на тим прашинарским скуповима “корона-комити” јавно спаљују Устав Црне Горе, све уз повике како га на тај начин штите?!

Мјесто: бункер РТЦГ, као Хитлер и Ева Браун

Митрополија је отказала молитвене протеста на 15 дана, поштујући одлуку Владе Црне Горе. Међутим, јавност наставља протесте у интернет пространствима.

Разлог је прост, нема дана када прорежимски медији не направе неку провокацију на коју јавност реагује бурно и оштро.

Ту се посебно ангажовао један опскурни брачни пар на РТЦГ, који се специјализовао за прављење скаредних емисија, задојених невјероватним анимозитетима и отвореним шовинизмом према стотинама хиљада грађана који протествују на улицама.

Они који тај манијакални шовинизам не оцјенују позитивно, за њих су  “психопате са интернета и полусвијет”.

Како су јако упорни, на њих би се, уз малу модификацију, могли односити стихови Боре Чорбе, који гласе: “Испод земље као ровци, Пауница и њен Паун, место, бункер ‘РТЦГ, к’о Хитлер и Ева Браун. Не, то није ништа лично, то им дође породично, и можда ће тако спасти, неко мало зрнце части”!

И тако, иако су молитвени протести обустављени на двије недеље, нико не очекује да ће режим одстранити узроке протеста кроз пожељно гиљотинирање скаредног закона.

Да је то тако, показују и догађаји овог 13. марта, зато се протести пуном силом настављају изван улица.

Oбиљежавање духовног препорода и православне револуције

Политички систем у Црној Гори је труо и представља право ругло јер режим стално крши Устав и законе, које је сам донио.

Управо зато, неминовно ће доћи до побједе над сатанистичким законом, али и накарадним политичким системом који продукује такве екстремне ненормалности.

Док траје високоцивилизацијска православна револуција, могло би се размишљати о томе да величанствени покрет народа постане традиција.

У том смислу би се могао одредити бар један дан у години када ће се одржавати масовни молебани и литије свуда у Црној Гори, које би потом прерасле у државни празник.

На тај дан би се обиљежавао сјећање на почетак духовног препорода и православну револуцију Црне Горе, која сада траје и трајаће, као упозорење онима који немају разума!

0 Comments

Submit a Comment