Amandmani

Objavljeno: 04.10.2018, 21:22h

Odluka Savjeta RTCG da najkultnija i najbrendiranija TV emisija “Živa istina” bude emitovana na najjavnijoj televiziji u Crnoj Gori i diljem poznatog svijeta zavređuje amandmanske dopune. Amandman br. 1 “Živa istina” postaje obavezan predmet u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori. Izborni predmet Medijska pismenost postaje suvišan i izbacuje se iz kurikuluma za srednje škole. Amandman br. 2 Gledanje “Žive istine” je obavezno za sve građanke i građane Crne Gore i sastavni je dio cjeloživotnog medijskog opismenjavanja i patriotskog snaženja. Amandman br. 3 Izbjegavanje gledanja “Žive istine” biće kažnjavano društveno korisnim radom u turizmu i ugostiteljstvu, kao prioritetnim privrednim djelatnostima Crne Gore. Amandman br. 4 Autor “Žive istine” će doživotno dobijati Trinaestojulsku nagradu za životno djelo. Amandman br. 5 Ustanovljava se orden “Živa istina”, koji će biti dodjeljivan isključivo na predlog Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore.

Odluka Savjeta RTCG da najkultnija i najbrendiranija TV emisija “Živa istina” bude emitovana na najjavnijoj televiziji u Crnoj Gori i diljem poznatog svijeta zavređuje amandmanske dopune.

Amandman br. 1

“Živa istina” postaje obavezan predmet u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori. Izborni predmet Medijska pismenost postaje suvišan i izbacuje se iz kurikuluma za srednje škole.

Amandman br. 2

Gledanje “Žive istine” je obavezno za sve građanke i građane Crne Gore i sastavni je dio cjeloživotnog medijskog opismenjavanja i patriotskog snaženja.

Amandman br. 3

Izbjegavanje gledanja “Žive istine” biće kažnjavano društveno korisnim radom u turizmu i ugostiteljstvu, kao prioritetnim privrednim djelatnostima Crne Gore.

Amandman br. 4

Autor “Žive istine” će doživotno dobijati Trinaestojulsku nagradu za životno djelo.

Amandman br. 5

Ustanovljava se orden “Živa istina”, koji će biti dodjeljivan isključivo na predlog Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply