Ministarstvo prosvjete traži od uprave UCG da sprovede odluku Vlade

Objavljeno: 23.07.2017, 13:00h

Ministarstvo prosvjete je odgovorilo potpisnicima otvorenog pisma ministru, navodeći da ne želi dalju polemiku u vezi studijskog programa Visoke medicinske škole u Beranama, i upućujući upravu Univerziteta Crne Gore da realizuje Odluku Vlade Crne Gore. “Pomenuta Vladina Odluka je obavezujuća za Univerzitet, što je i prosvjetna inspekcija u svom nalazu potvrdila. Cijeneći sve prethodno navedeno, mišljenja smo da bi bilo korisnije da Univerzitet, umjesto dalje polemike sa Vladom, Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom zdravlja, Upravom za inspekcijske poslove, Direkcijom za javne radove, Kliničkim centrom, Opštom bolnicom Berane, Opštinom Berane, Savezom studenata Visoke medicinske škole, i ostalima, napokon sprovede odluku Vlade i raspiše konkurs, na šta je po Zakonu obavezan. Takva odluka je u korist bivših studenata koji su se pokazali kao kvalitetan kadar, ali i budućih koji i dalje čekaju”, zaključeno je u saopštenju Ministarstva prosvjete, čiji su djelovi objavljeni na portalu Vijesti. Saopštenje nije proslijeđeno portalu PCNEN.

odlukaMinistarstvo prosvjete je odgovorilo potpisnicima otvorenog pisma ministru, navodeći da ne želi dalju polemiku u vezi studijskog programa Visoke medicinske škole u Beranama, i upućujući upravu Univerziteta Crne Gore da realizuje Odluku Vlade Crne Gore.

“Pomenuta Vladina Odluka je obavezujuća za Univerzitet, što je i prosvjetna inspekcija u svom nalazu potvrdila. Cijeneći sve prethodno navedeno, mišljenja smo da bi bilo korisnije da Univerzitet, umjesto dalje polemike sa Vladom, Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom zdravlja, Upravom za inspekcijske poslove, Direkcijom za javne radove, Kliničkim centrom, Opštom bolnicom Berane, Opštinom Berane, Savezom studenata Visoke medicinske škole, i ostalima, napokon sprovede odluku Vlade i raspiše konkurs, na šta je po Zakonu obavezan. Takva odluka je u korist bivših studenata koji su se pokazali kao kvalitetan kadar, ali i budućih koji i dalje čekaju”, zaključeno je u saopštenju Ministarstva prosvjete, čiji su djelovi objavljeni na portalu Vijesti.

Saopštenje nije proslijeđeno portalu PCNEN.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register