Tri kandidata za predsjednika SDP

Objavljeno: 30.04.2015, 19:08h

Danas je završen proces predaje kandidatura za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP), kandidata za Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor, saopšteno je iz SDP-a. Kandidature za predsjednika su podnijeli aktuelni lider, Ranko Krivokapić, potpredsjednik Ivan Brajović i član Glavnog odbora SDP-a Merdin Markišić. Kandidati su, kako se navodi, uz kandidature podnijeli i programe, prenosi Mina. Lider SDP-a biće izabran na Kongresu partije 3. juna. Prema Statutu SDP-a, predsjednik stranke biće onaj koji osvoji natpolovičnu većinu glasova delegate na Kongresu. Na Kongresu će biti ukupno 356 delegata, od čega su opštinske organizacije izabrale 275, 73 su člana aktuelnog Glavnog odbora, pet članova Statutarne komisije i tri člana Nadzornog odbora.

Danas je završen proces predaje kandidatura za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP), kandidata za Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor, saopšteno je iz SDP-a.

Kandidature za predsjednika su podnijeli aktuelni lider, Ranko Krivokapić, potpredsjednik Ivan Brajović i član Glavnog odbora SDP-a Merdin Markišić.

Kandidati su, kako se navodi, uz kandidature podnijeli i programe, prenosi Mina.

Lider SDP-a biće izabran na Kongresu partije 3. juna.

Prema Statutu SDP-a, predsjednik stranke biće onaj koji osvoji natpolovičnu većinu glasova delegate na Kongresu.

Na Kongresu će biti ukupno 356 delegata, od čega su opštinske organizacije izabrale 275, 73 su člana aktuelnog Glavnog odbora, pet članova Statutarne komisije i tri člana Nadzornog odbora.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply