Nepal: Snažni potresi usled smirivanja tla

Objavljeno: 30.04.2015, 08:35h

Snažni potresi, usled smirivanja tla, jačine do šest stepeni Rihterove skale potresli su tokom noći prestonicu Nepala Katmandu, saopšteno je jutros iz ruske ambasade u toj zemlji, prenosi Srna. Diplomate su izjavile agenciji TASS da su seizmolozi izmjerili nekoliko desetina potresa jačine iznad četiri stepena Rihterove skale. Nepalske vlasti navode da su se osjetila ukupno 102 potresa. Prema posljednjim podacima nepalskih vlasti, u zemljotresu jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, koji je tu pogodio tokom vikenda, poginulo je više od 5.500 osoba, a najmanje 11.000 je povrijeđeno, prenosi BBC.

Snažni potresi, usled smirivanja tla, jačine do šest stepeni Rihterove skale potresli su tokom noći prestonicu Nepala Katmandu, saopšteno je jutros iz ruske ambasade u toj zemlji, prenosi Srna.

Diplomate su izjavile agenciji TASS da su seizmolozi izmjerili nekoliko desetina potresa jačine iznad četiri stepena Rihterove skale.

Nepalske vlasti navode da su se osjetila ukupno 102 potresa.

Prema posljednjim podacima nepalskih vlasti, u zemljotresu jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, koji je tu pogodio tokom vikenda, poginulo je više od 5.500 osoba, a najmanje 11.000 je povrijeđeno, prenosi BBC.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply