Atina predala listu reformi

Objavljeno: 30.04.2015, 17:27h

Grčka je svojim kreditorima danas predala listu reformi sa ciljem deblokade poslednje tranše iz paketa finansijske pomoći, izjavio je izvor iz grčke Vlade. Međutim, Vlada premijera Aleksisa Ciprasa insistira na tome da neće odustati od “crvenih linija” zaštite tržišta rada i smanjenja plata. “O reformama će danas biti vođeni razgovori u Briselu”, rekao je izvor, dodajući da Vlada želi dogovor bez “prekršaja” prema grčkom narodu o mjerama štednje. Prema riječima izvora, Atina neće činiti ustupke kada je riječ o tržištu rada, smanjenju prihoda, prodaje državnih sredstava po svaku cijenu i povećanje poreza na dodatnu vrijednost, prenosi Srna. “Vlada nema mandat da dogovor donese izvan crvenih linija i zbog toga to neće ni učiniti”, naglasio je zvaničnik, a prenosi France press. Zvaničnici EU i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) insistiraju na sprovođenju reformu prije nego što Grčkoj dozvole posljednju tranšu iz paketa finansijske pomoći vrijednu 7,2 milijardi eura.

Grčka je svojim kreditorima danas predala listu reformi sa ciljem deblokade poslednje tranše iz paketa finansijske pomoći, izjavio je izvor iz grčke Vlade.

Međutim, Vlada premijera Aleksisa Ciprasa insistira na tome da neće odustati od “crvenih linija” zaštite tržišta rada i smanjenja plata.

“O reformama će danas biti vođeni razgovori u Briselu”, rekao je izvor, dodajući da Vlada želi dogovor bez “prekršaja” prema grčkom narodu o mjerama štednje.

Prema riječima izvora, Atina neće činiti ustupke kada je riječ o tržištu rada, smanjenju prihoda, prodaje državnih sredstava po svaku cijenu i povećanje poreza na dodatnu vrijednost, prenosi Srna.

“Vlada nema mandat da dogovor donese izvan crvenih linija i zbog toga to neće ni učiniti”, naglasio je zvaničnik, a prenosi France press.

Zvaničnici EU i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) insistiraju na sprovođenju reformu prije nego što Grčkoj dozvole posljednju tranšu iz paketa finansijske pomoći vrijednu 7,2 milijardi eura.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply