Porošenko: Nemcov ubijen zbog dokaza o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini

Objavljeno: 28.02.2015, 16:57h

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da je ruski opozicioni političar Boris Nemcov ubijen, jer je planirao da otkrije dokaze o umiješanosti Rusije u konflikt u Ukrajini. Porošenko je odao počast Nemcovu, koji je ubijen kasno sinoć, i rekao da mu je žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina prije nekoliko sedmica rekao da ima dokaze o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini i da namjerava da ih objavi, prenio je Tanjug vijest Rojtersa. “On je rekao da će otkriti uvjerljive dokaze o umiješanosti ruskih oružanih snaga u Ukrajini. Neko se ovoga veoma plašio…Oni su ga ubili”, rekao je Porošenko u izjavi tokom posjete gradu Vinicija. Kako su javili ruski mediji, u toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku djelatnost, tako i lična neprijateljstva.  

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da je ruski opozicioni političar Boris Nemcov ubijen, jer je planirao da otkrije dokaze o umiješanosti Rusije u konflikt u Ukrajini.

Porošenko je odao počast Nemcovu, koji je ubijen kasno sinoć, i rekao da mu je žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina prije nekoliko sedmica rekao da ima dokaze o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini i da namjerava da ih objavi, prenio je Tanjug vijest Rojtersa.

“On je rekao da će otkriti uvjerljive dokaze o umiješanosti ruskih oružanih snaga u Ukrajini. Neko se ovoga veoma plašio…Oni su ga ubili”, rekao je Porošenko u izjavi tokom posjete gradu Vinicija.

Kako su javili ruski mediji, u toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku djelatnost, tako i lična neprijateljstva.

 

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply