Ministar: Ljekare nije trebalo vratiti na posao

Objavljeno: 28.02.2015, 11:37h

Ministar pravde Duško Marković rekao je da je bilo logično da ljekari bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić i Haka Tahirović, protiv kojih se vodi istraga zbog infekcija beba, ne budu na radnim mjestima do okončanja tužilačkih aktivnosti. Marković je kazao da je bilo logično da ovi ljekari sačekaju rezultate istrage “van radnih mjesta”, s obzirom na značaj, posljedice i uznemirenja javnosti. Marković je kazao, kako prenosi Mina, da ne zna razloge na osnovu kojih je Upravni odbor bjelopoljske bolnice donio takvu odluku. Upravni odbor bjelopoljske bolnice odlučio je da Jeremić i Tahirović mogu da nastave da rade, jer disciplinski postupak može biti pokrenut nakon podizanja optužnice. Oni su se vratili na posao nakon mjesec i po provedenih u pritvoru.

Ministar pravde Duško Marković rekao je da je bilo logično da ljekari bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić i Haka Tahirović, protiv kojih se vodi istraga zbog infekcija beba, ne budu na radnim mjestima do okončanja tužilačkih aktivnosti.

Marković je kazao da je bilo logično da ovi ljekari sačekaju rezultate istrage “van radnih mjesta”, s obzirom na značaj, posljedice i uznemirenja javnosti.

Marković je kazao, kako prenosi Mina, da ne zna razloge na osnovu kojih je Upravni odbor bjelopoljske bolnice donio takvu odluku.

Upravni odbor bjelopoljske bolnice odlučio je da Jeremić i Tahirović mogu da nastave da rade, jer disciplinski postupak može biti pokrenut nakon podizanja optužnice.

Oni su se vratili na posao nakon mjesec i po provedenih u pritvoru.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply