Microsoft gasi Internet Explorer

Objavljeno: 28.02.2015, 13:14h

U Windowsu 10 Microsoft će zvanično odustati od Internet Explorera i ponuditi korisnicima alternativni pretraživač koji će najvjerovatnije biti nazvan Spartan. On će imati potpuno novi rendering endžin sposoban da se takmiči sa drugim modernim pretraživačima. Nakon mnogo godina Microsoft je konačno odlučio da ubije Internet Explorer jednom zauvjek, a iako mnogi vjeruju da je to zbog negativne percepcije koju korisnici imaju prema ovom pretraživaču, u kompaniji kažu drugačije, javlja B92. Poručuju da nije moglo ovako zauvjek i da bi popravka svih problema mogla da utiče na milione sajtova. Umjesto toga, oni su odlučili da prihvate potpuno novi pristup sa endžinom nazvanim Edge, uz novi izgled i moderne funkcije koje će se bolje uskladiti sa ostalim Windows 10 alatkama. Microsoft takođe sam priznaje i da je odustajanje od Internet Explorera imperativ jer je kompaniji potreban “otklon od prošlosti”. Oni dodaju da će novi pretraživač dati Microsoft-u priliku da izgradi novi web rendering endžin oslobođen dvadesetogodišnje zaostavštine Internet Explorera.  

U Windowsu 10 Microsoft će zvanično odustati od Internet Explorera i ponuditi korisnicima alternativni pretraživač koji će najvjerovatnije biti nazvan Spartan.

On će imati potpuno novi rendering endžin sposoban da se takmiči sa drugim modernim pretraživačima.

Nakon mnogo godina Microsoft je konačno odlučio da ubije Internet Explorer jednom zauvjek, a iako mnogi vjeruju da je to zbog negativne percepcije koju korisnici imaju prema ovom pretraživaču, u kompaniji kažu drugačije, javlja B92.

Poručuju da nije moglo ovako zauvjek i da bi popravka svih problema mogla da utiče na milione sajtova. Umjesto toga, oni su odlučili da prihvate potpuno novi pristup sa endžinom nazvanim Edge, uz novi izgled i moderne funkcije koje će se bolje uskladiti sa ostalim Windows 10 alatkama.

Microsoft takođe sam priznaje i da je odustajanje od Internet Explorera imperativ jer je kompaniji potreban “otklon od prošlosti”.

Oni dodaju da će novi pretraživač dati Microsoft-u priliku da izgradi novi web rendering endžin oslobođen dvadesetogodišnje zaostavštine Internet Explorera.

 

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply