Egipat proglasio Hamas terorističkom organizacijom

Objavljeno: 28.02.2015, 17:02h

Egipatski sud je proglasio palestinsku organizaciju Hamas, koja kontroliše pojas Gaze, “terorističkom organizacijom” Državna novinska agencija MENA je javila da je presudu donio egipatski Sud za hitne postupke, ne navodeći više detalja. Kako prenosi Tanjug, egipatski sud je prošlog mjeseca zabranio djelovanje vojnog krila Hamasa, brigada Izedin el Kasam, koje je takođe proglašeno terorističkom organizacijom. Današnja presuda dodatno izoluje Hamas, koji je nekad imao otvorenu podršku svrgnutog islamističkog predsjednika Muhameda Mursija. Nova egipatska vlada je nedavno počela da raščišćava tampon-zonu duž granice sa Gazom, u pokušaju da uništi prekograničnu mrežu tunela koja je veoma važna za Hamas.

Egipatski sud je proglasio palestinsku organizaciju Hamas, koja kontroliše pojas Gaze, “terorističkom organizacijom”

Državna novinska agencija MENA je javila da je presudu donio egipatski Sud za hitne postupke, ne navodeći više detalja.

Kako prenosi Tanjug, egipatski sud je prošlog mjeseca zabranio djelovanje vojnog krila Hamasa, brigada Izedin el Kasam, koje je takođe proglašeno terorističkom organizacijom.

Današnja presuda dodatno izoluje Hamas, koji je nekad imao otvorenu podršku svrgnutog islamističkog predsjednika Muhameda Mursija.

Nova egipatska vlada je nedavno počela da raščišćava tampon-zonu duž granice sa Gazom, u pokušaju da uništi prekograničnu mrežu tunela koja je veoma važna za Hamas.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply