Dok ostale padaju, akcije Prve banke rastu

by | sep 26, 2007 | Novosti | 0 comments

Trend rasta akcija Prve banke biti nastavljen, procjenuje podgorički dnevnik, objašnjavajući da se u sistemu berze mogu vidjeti kupovni nalozi za naredne dane.

Na osnovu jučerašnje berzanske cijene, Prva banka ukupno vrijedi oko 81 milion eura, a ukoliko bi vrijednost akcije računali po 867 eura onda se dolazi do cifre koja premašuje 140 miliona eura, pišu Vijesti. List podsjeća da je najbolja crnogorska banka CKB, koja kontroliše barem polovinu tržišta, prodata za 100 miliona.

Rast akcija Prve banke ne bi bio čudan da nije izazvan sa svega nekoliko hiljada eura, i to posredstvom samo jedne brokerske kuće, pišu Vijesti. List navodi da je tri dana zaredom prodata samo po jedna akcija banke uz rast od po 10 odsto, što je maksimalno mogući rast u jednom danu kad se akcije kotiraju na berzi, a da je juče prodato 19 akcija Prve banke za oko 9.000 eura.

U posljednjih mjesec dana ukupno je na akcije Prve banke potrošeno 15.000 eura, pišu Vijesti.

Banka je u avgustu dokapitalizovana, i tada je jedan od akcionara postala kompanija Mila Đukanovića Capital invest. Najveći vlasnik banke sa oko 30 odsto je Monte nova, vlasništvo Aca Đukanovića, podsjeća podgorički dnevnik.

0 Comments

Submit a Comment