I dalje nas tuku dok se političari osmjehuju sa bilborda i TV ekrana

Objavljeno: 28.08.2006, 20:48h

Nasilje i dalje na snazi u Crnoj Gori. Važno je da imamo Miss i Montenegrinu. Izboran godian u nezavisnoj Crnoj gori i dalje bez ozbiljnog zalaganja i konkretnih rješenaj za uvođenje žena u političke procese!.

Nasilje i dalje na snazi u Crnoj Gori. Važno je da imamo Miss i Montenegrinu. Izboran godian u nezavisnoj Crnoj gori i dalje bez ozbiljnog zalaganja i konkretnih rješenaj za uvođenje žena u političke procese!.

Piše: Ervina Dabižinović

U jučerašnjim  "Vjestima" informacije o "batinama za smrt" u Crnoj Gori. Porast domaćeg nasilja. Ili porast ili su se žene ohrabrile da prijave nasilnike. Političari u predizbornoj kampanji. Našim političarima izbori dođu kao jedini posao koji rade. Snimanje spotova, slikanje za novine, debate na svim televizijama koliko ih god imamo. Jednom rječju kao za izbor Mistera.  Za žene pošto njih nema u predizbornim kampanjama tako da se može pomisliti da one ovdje i ne žeive, spas-izabrana je MISS Crne Gore, koja ima šesnaest godina! Nema još ni ličnu  kartu a li je naša reklama. Rekla za što?Poslije Montenegrine ovo je drugo  "priznanje" za žene koje se ovdje dodijelilo. Montenegrina je frankenštanizirana žena koja obavlja sve kao multipraktik. Multipraktik i maloljetnica koju smo poslali u bjeli svjet da se preko nejnih leđa reklamira zemlja u kojoj se prebijaju žene na smrt. Imamo lijepe i trpeljive žene i " žestoke muškarce". sve to upakovano u prirodnu i divlju ljepotu Montenegro.  

PS. Samo da se zna- informacija da su američke aktivistkinje tražile da se 26.08 proglasi praznikom- Dan ženske jednakosti.  26.08, 1920 godine su žene u Americi dobile pravo glasa, borbom koja je trajala 72 godine. 86 godina od osvajanja tog prava. Osvajanje prava glasa za žene je značilo imati kontrolu sosptvenog života u svojim rukama.

2006 Izborna u Crnoj Gori opet protiče bez žena. Niko nije ništa, bar ne za sada, ponudio uvođenje žena u  političke procese a ima mehanizama na raspolaganju koliko hoćeš!

Ženska politička partija nije strana ideja i sve ih je više. Ni pokret ne bi škodio.

Moj osvrt na Montenegrinu i MIss nije se odnosio personalno nego je bačena rukavica društvenom neredu i nepodnošljivom stepenu primitivizma i reanimaciji i podršci patrijarhata.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Citizen says:

  A zasto vi ne napravite zensku partiju i na taj nacin se ukljucite u politicki proces. To sto nema zena u DPS, SNP, tandaramandara…, je ipak zbog samih zena, mada stvarno moram da priznam, kad bih bio zensko, nikako ne bih volio da sam u drustvu sa, recimo, Zoricom Tajic

 2. citizen je sa sela says:

  …lupi citizen i osta ziv i nevaspitan.
  Kad dajes tako jake kvalifikacije, mogao bi da upotrebis i po koji argument i da kazes zasto o nekoj osobi imas lose misljenje.

 3. cempres says:

  Gospodjo/djice Ervina….sracunajte koliko zena u CG ima zavrsen fakultet i koji procenat od njih je karakteroloski spremno da se upusti u javni zivot…uzmite u obziri da je CG drustvo u tranziciji, a uzmite u obzir i koliko babe i tetke uticu na ponasanje svojih mezimica….
  I dobicete odgovor zasto nema zena!
  U stvari citav svijet je kao CG, manje vise….
  Radite Sizifov posao i vi licno i sve zenske organizacije u CG!

 4. Leut says:

  Ko Vam brani da se ukljucite u politicki zivot formiranjem svoje partije?

  Drugo je pitanje da li je u CG politicka borba besmislena, jer je komunizam netaknut, samo presao iz jednog oblika u drugi.

  Mislim da je jedino LSCG imao zastupljenost zena u odlucivanju i obavljanju partijskih funkcija na pravi nacin. Svi ostali su ovaj proces simulirali mutantima koji su uz malu dilemu imali ko zna sto u gacama. Vic o krokodilu i Bebi Dzakovic ostaje – NEZABORAVAN

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register