Bojanić: Rezultat predsjedničkih izbora ne može biti priznat

Mladen Bojanić, kandidat većeg dijela opozicije na minulim izborima za predsjednijka Crne Gore, je podnio Državnoj izbornoj komisiji (DIK) prigovor na regularnost izbornog procesa i rad te komisije.

Bojanić je ukazao na brojna kršenja zakonskih normi i duha zakona tokom izborne kampanje čime je kandidat vlasti Milo Đukanović “bitnom onemogućio slobodno izražavanje volje građana” i “time uskratio njihovo suvereno pravo na slobodu izbora i onemogućio funkcionalnost ustavne norme da se može priznati samo vlast koja je proizašla iz slobodno izražene volje građana”.

On je ocijenio da je DIK u kontinuitetu zanemarivala svoje nadležnosti i “omogućila Đukanoviću da kroz sistemsku zloupotrebu državnih resursa na svim nivoima ostvari nenadoknadivu institucionalnu prednost i time sruši ustavne i zakonske principe”.

“Za sve navedeno postoje nesporni dokazi, koji vode zaključku da se ovi izbori ne mogu priznati i da isti moraju biti poništeni i ponovljeni u cilju zaštite jednog od nosećih ustavnih načela suvereniteta građana, kao i zakonskih normi vezanih za karakter, slobodu i zakonitost izbornog procesa”, zaključio je Bojanić.

Objavio/la na 15:12. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-