DF ponovo napustio parlament

Poslanici Demokratskog fronta (DF) neće se vraćati u parlament dok je jedan od lidera tog opozicionog saveza, Milan Knežević, u zatvoru, saopštio je danas poslanik DF-a, Strahinja Bulajić.

Knežević će dobrovoljno  otići sjutra na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen jer je 17. oktobra 2015. gurao policajca ispred Skupštine Crne Gore.

Bulajić je na današnjoj sjednici parlamenta, na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta, saopštio da je DF odustao od planiranih mjera otpora u slučaju hapšenja Kneževića.

“U svjetlu činjenice koju je saopštio predsjednički kandidat Mladen Bojanić, da u ovom momentu, kad je opozicija na korak od preuzimanja prve od glavnih poluga vlasti, treba izbjeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba, kao i unošenja nemira među građanima, odustali smo od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštinu Crne Gore i organizacije protesta, kako bi dali doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima”, saopštio je Bulajić, prenosi Mina.

On je podsjetio da je Knežević “prvi predsjednik jedne parlamentarne stranke, koji će na osnovu montiranog sudskog postupka biti utamničen u spuškom zatvoru”.

Namjera je, smatra Bulajić, jasna. A to je, kako je rekao, “da se kroz ovaj slučaj hapšenja protivnika režima pokuša zaplašiti slobodna Crna Gora”.

“Žrtva Milana Kneževića i drugih slobodnih ljudi ostaće upisana krupnim slovima u istoriji ove zemlje. Sigurno smo da će ovaj potez DF-a snažno doprinijeti pobjedi Bojanića. Mi čvrsto vjerujemo u njegove procjene”, rekao je Bulajić.

Saopštio je da bi “bilo kakav vid radikalizovanja političke situacije i pružanja otpora hapšenju predstavljao željenu situaciju za režim”.

“Uvjereni smo da smo ovom odlukom dali snažnu podršklu našem kandidatu Mladenu Bojaniću i podržali većinski interes Crne Gore koja želi demokratske promjene”, rekao je Bulajić, koji je pozvao sve političke aktere da prate primjer DF i učine sve što je potrebno “da sačuvamo slogu i omogućimo pobjedu Bojanića”.

Objavio/la na 12:21. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-