Srpski nacionalni savjet CG među srpskim desničarima

Predstavnici šest srpskih desničarskih organizacija sa područja bivše Jugoslavije su potpisali juče u Beogradu "Povelju o saradnji srpskih rodoljubivih udruženja", čiji je cilj očuvanje narodnog identiteta i ostvarenje nacionalnih interesa, javlja Glas javnosti.

Taj dokument su potpisale dvije organizacije iz Srbije, Dveri i pokret Svetozar Miletić, i po jedna iz bivših republika SFRJ, osim Hrvatske: Srpski nacionalni savjet Crne Gore, Srpski narodni pokret Izbor je naš iz Banjaluke, Srpski nacionalni savet u Makedoniji i Srpsko društvo Zadužbina iz Ljubljane.

Povelju podržava i naknadno će je potpisati Udruženje građana Jadovno iz Banjaluke, koje, kako je objašnjeno, "pokriva" prostor Hrvatske.

Među načelima Povelje nalazi se i ono koje obavezuje da se, "prilikom istupa na medijima koji nijesu srpski ili su Srbima nenaklonjeni, uzdrže od javnih napada na predstavnike Srpske pravoslavne crkve, države Srbije i Republike Srpske, te i na druge nacionalne institucije i rodoljubive organizacije".

Objavio/la na 09:31. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-