Суманута авантура Ђукановића и Вељовићеви “квазикомити”

Objavljeno: 10.04.2021, 17:11h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Послије губитка власти 30. августа највећи пораз бившег режима се десио на локалним изборима у Никшићу, што је кључна ствар послије којег му више нема опоравка нити повратка на политичку сцену.

Како партији Ђукановића слиједи губитак Подгорице на наредним изборима,  гдје је на парламентарним изборима имао минус од 26. 000 гласова, то ће пораз старог режима бити и по дубини, јер- чији су градови тога је и држава.

Погибељна авантура шефа бившег режима

У ситуацији апсолутног безнађа шеф бившег режима је кренуо у погибељну авантуру гурајући групице свог башибозука под називом “комити” на улице да блокирају магистрале.

Тим групама од десет до тридесет квазикомита  подршку даје дио полиције под контролом Ђукановића али и његови медији:  РТЦГ, Антена М, Аналитика, Побједа и ЦдМ који хистеричном пропагандом позивају Милогорце да се дигну на ноге и направе режиране нереде.

Елем, највећи проблем новог режима је факт да и даље не контролише полицију, што је врло лоше.

Осим тога, нови режим има провалију у сектору пропаганде јер није преузео РТЦГ нити има свој Информативни пул који ће да се супротстави пропаганди бившег режима a која је ратоборно- хушкачка, апсолутно подмукла и ултрашовинистичка.

Ако нови режим убрзано и осмишљено не преузме полицију и покрене сектор пропаганде буквално ће доћи у стање немоћи да ће сам себи тужно изгледати а у очи јавности бацати јадну слику.

Уколико нови режим не направи радикалне промјене у полицији и пропаганди,  држава се може увести у зону дестабилизације јер ће посрнули Монструм, по инерцији зла којег носи у себи, усуда, дезоријентације или лоше карме, непромишљено кренути у крупне конфликте чак и ако му је јасно да ће у том дуелу бити моментално нокаутиран.

А биће нокаутиран, иако носи илузије да са јадним патрљицма силе који су му остали нешто може урадити!

У ту авантуру га гура и његово неадекватно идеолошко окружење које се не може смирити с фактом да им корита неће бити пуна као што су била у времену старог режима.

Дакако, пражњење сопственог корита ти вајни интелектуалци и пропагандисти осјећају као “пропаст државе” и “нестанак Црне Горе”, мада им се увијек фућкало што у тој истој држави народ живи екстремно биједно и сиромашно док они уживају.

Веселин Вељовић, претпостављени вођа комитског башибозука

Јавност у потпуности разумије Предсједника Без Главе,  који је шеф ДПС-а, као  и његовог савјетника Веселина Вељовића, који је изгледа вођа “комита”, да би жељели да за хулигане који су под њиховом контролом не важе закони државе јер ето “носе црногорски барјак”, па им се може бити.

Јавност уопште не чуди суманута изјава Веселина Вељовића, Ћукановићевог савјетника за безбиједност и одбрану и бившег шефа Управе Полиције, кoји је рекао да ће радије бити један дан са комитима него с “квислинзима и  издајницима Црне Горе”.

Додуше, назвати народ који их је свргао с власти  и нови режим власти “квислинзима и  издајницима Црне Горе” може само особа која има не само антидемократке већ и  манијакалне пориве. И то је “савјетник за безбиједност” предсједника Ђукановића?!

Вјероватно би било интересантно видјети Вељовића да проведе један весели дан са “комитама” на црногорским магистралама, као што и најављује.

Па да, рецимо, са неколико кабадахија избије једног човјека због “страха од асимилације”, те да се потом баци под полицијско ауто да оно повријеђеног не превезе у болницу- што се десило на Богетићима прије неки дан.

Збиља, због чега је Вељовић службеним аутомобилом прошао на тај дан комитске барикаде на Богетићима умјесто да проведе,  не један жељени дан,  већ само пар жељених сати са такозваним комитима.

Да је остао само мало, могао се са двојицом комита задњицом јуначки бацити на хаубу службеног аутомобила у којем је била кћерка премијера Кривокапића па да “одушеви Црну Гору”.

Па да послије стрмоглава са хаубе уђе у анале Антене М и Побједе као “велики јунак” којег је као “пјешака брутално прегазило ауто неодговорног службеног лица”.

Јер у Црној Гори пјешаци традиционално сједе по хаубама аутомобила, зар не?!

Тек послије оваквог претпостављеног “јуначког акта” могао би рећи јавности да није квислинг и није издајник Црне Горе, јелте.

Збиља, да ли ће послије своје скандалозне изјаве Вељовић позвати оне који су незадовољни његовим понашањем да му гдје год крене скачу задњицама по хауби службеног аутомобила, а да он мирно угаси мотор и чека док се јахачи аута не иживе над њим или неће то урадити?

На то хипотетичко питање мора одговорити да му видимо принципе, има ли их или нема?!

Нема сумње, Веселин Вељовић је један од креатора лудила манијака који себе погрешно називају “комитама” и заиста би био ред да озваничи како им је вођа!?

Па да буде, према свецу и тропар, или- свакоме онако како је заслужио!

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN