O kome RF govori kad kritizira kapital i kapitaliste?

Objavljeno: 07.04.2021, 07:49h

Radnička fronta je parlamentarna ljevičarska stranka u Hrvatskoj. Na njenom čelu je Katarina Peović

 Piše: Radnička fronta

U medijima se RF redovno demonizira, RF-ove ideje se iskrivljuju, karikira ih se, a često se o njima i laže. Jedna od stvari koje se iskrivljuju je i pitanje o kome RF govori kad kritizira kapital i kapitaliste – ili, kako im se uvijek u mainstreamu eufemistički tepa, “poslodavce” i “poduzetnike”.

Ako se pažljivo pogleda – bez iskrivljavajućeg posredovanja mainstream medija i apologeta nejednakosti – što RF zapravo govori, lako je uvidjeti da RF kritizira sljedeće kapitaliste:

1) Privatizacijske tajkune – dakle, one koji su preko kriminalne pretvorbe i privatizacije nezakonito došli do svoje današnje imovine.

2) One kapitaliste koji ne poštuju zakone i izrabljuju radnike – npr. ne isplaćuju plaće, ne plaćaju doprinose, prekovremeno itd.

3) Strane privatne korporacije koje iznose ogromne profite iz zemlje (tipa banke, telekom i sl.), pritom radeći nama štetu, npr. tako što banke daju samo potrošačke kredite (recimo za stanove) i kredite za uvoz (npr. auta) umjesto da podržavaju našu proizvodnju ili telekom koji nam pruža uslugu interneta koji je među najsporijima u EU.

4) Korumpirane podobne privatnike koji dobivaju poslove preko veze, naplaćuju previše razne stupiće za pokojnog Bandića, tunele za HDZ itd.

Osim toga, RF smatra da porezi moraju biti progresivni i da oni koji imaju više (npr. bili smo predložili dodatno oporezivanje onih koji, uz stan, vikendicu i auto, imaju preko 750.000 kn ušteđevine – u to, dakle, ne ulazi štednja za stan, ne ulaze privremena sredstva koja netko ima na računu kad kupuje drugi stan i sl.) moraju i davati više.

Ništa više i ništa manje. Ostalo su sve zlonamjerne interpretacije onih koji imaju drugačije interese i žele očuvati nepravdeni status quo.

radnickafronta.hr

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply