Atlas grupa traži obeštećenje od Crne Gore

by | aug 30, 2019 | Novosti | 0 comments

Atlas grupa i njen predsjednik Duško Knežević su pokrenuli arbitražni postupak protiv države Crne Gore, u vrijednosti od 500 miliona eura, prenosi agencija Mina.

Iz press centra Atlas grupe je saopšteno da je postupak pokrenut nakon konsultacija sa međunarodnim partnerima, važnim klijentima banaka i timom vodećih advokata iz Velike Britanije i regiona.
Britanski advokati Kneževića i oštećenih kompanija iz Atlas grupe su dostavili pismo obavještenja Vladi, sa detaljno objašnjenim okolnostima i postupcima državnih organa Crne Gore za koje oni smatraju da su nezakoniti ili predstavljaju nejednak tretman investitora.

“Ovo se posebno odnosi na procese koji se sprovode u slučajevima Kaspija, stečajevima Atlas banke, Invest banke Montenegro (IBM) banke i kompanije Meljine Kompleks, kao i neriješenih krivičnih prijava protiv predsjednika Mila Đukanovića, guvernera Radoja Žugića i drugih”, precizirali su iz Atlas grupe.

Crnogorsko pravosuđe je protiv Kneževića pokrenulo više krivičnih postupaka. On je napustio zemlju i trenutno nije dostupan crnogorskim otrganima gonjenja.

0 Comments

Submit a Comment