Sinđelić ponovo u Crnoj Gori

Objavljeno: 18.06.2019, 09:53h

Ovo je potvrdio sinoć u Skupštini Crne Gore glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić

Saša Sinđelić svjedoči u sudnici Višeg suda u Podgorici/screenshot

Saša Sinđelić, svjedok saradnik u procesu poznatom kao državni udar u kome su nepravosnažno osuđena dvojica lidera opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, nalazi se ponovo u Crnoj Gori, potvrdio je sinoć u Skupštini Crne Gore glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, prenosi portal Vijesti.

“Danas je u Crnu Goru po prvi put od Srbina prebjegao Srbin. To je ovaj Sinđelić. Prebjegao je pod kuršumom. Eto ga u Crnoj Gori. Nisam ga ja gonio. Vi ga gonite i za to postoje dokazi. Molim vas da stanete”, rekao je Katnić obraćajući se poslanicima Demokratskog fronta.

Sinđelić je državljanin Srbije koji je u Hrvatskoj pravosnažno osuđen na dugogodišnju robiju zbog ubistva, ali ga ta država nije potraživala ni od Crne Gore ni od Srbije.

Nedavno je policija u Srbiji privodila Samira Rastodera, direktora Radia Petnjice i novinara internet sajta Standard, koji je išao u Srbiju radi, kako je sam kazao, razgovora sa Sinđelićem. U opozicionih krugovima se spekulisalo da  Rastoder nije bio na novinarskom zadatku, već da je u Srbiju išao sa zadatkom koji je dobio od glavnog specijalnog tužioca Katnića.

Nakon što je okončao svjedočenje u procesu protiv optuženih za navodni nasilni pokušaj promjene vlasti u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, Sinđelić se vratio u Srbiju, a uoči same presude je, gostujući u emisiji ‘Ćirilica’ televizije Happy, kazao da je lagao kao svjedok saradnik. To je potvrdio i u nekim video snimcima koji su se pojavili u medijima.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register