Katnić: Sinđelić zatražio politički azil

Objavljeno: 18.06.2019, 12:06h

Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan Aleksandar Sinđelić je od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zatražio politički azil, potvrdio je danas glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Katnić je, na konferenciji za novinare, kazao da je Sinđelić u Odjeljenju bezbjednosti Rožaje dao izjavu u kojoj traži politički azil “zbog ozbiljnog progona određenih struktura u Srbiji”. On je rekao da je Sinđelić bio primoran da bježi isključivo zbog toga što je svjedočio pred sudom u Crnoj Gori. “Mislim da će ova država i civilizovano društvo dati odgovore na to i riješiti taj problem u skladu sa zakonom”, poručio je Katnić, prenosi Mina. Prema njegovim riječima, Sinđelić je u ponedjeljak ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i tražio da razgovara sa Specijalnim tužilaštvom. “Vidjećemo da li se radi o kriivčnim djelima određenih osoba i nakon toga postupiti u skladu sa propisima”, rekao je Katnić. On je dodao da detaljnije informacije treba traži od nadležnog Ministarstva.

Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan Aleksandar Sinđelić je od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zatražio politički azil, potvrdio je danas glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Katnić je, na konferenciji za novinare, kazao da je Sinđelić u Odjeljenju bezbjednosti Rožaje dao izjavu u kojoj traži politički azil “zbog ozbiljnog progona određenih struktura u Srbiji”.

On je rekao da je Sinđelić bio primoran da bježi isključivo zbog toga što je svjedočio pred sudom u Crnoj Gori.

“Mislim da će ova država i civilizovano društvo dati odgovore na to i riješiti taj problem u skladu sa zakonom”, poručio je Katnić, prenosi Mina.

Prema njegovim riječima, Sinđelić je u ponedjeljak ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i tražio da razgovara sa Specijalnim tužilaštvom.

“Vidjećemo da li se radi o kriivčnim djelima određenih osoba i nakon toga postupiti u skladu sa propisima”, rekao je Katnić.

On je dodao da detaljnije informacije treba traži od nadležnog Ministarstva.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register