CG: Od sjutra jeftinije cigarete

Objavljeno: 31.08.2018, 17:58h

Cigarete u Crnoj Gori od sjutra će pojeftiniti, zbog smanjenja akciza na duvanske proizvode, saopštili su iz kompanije Philip Morris Montenegro i dodali da će cijena crvenog Marlbora biti niža 40 centi. Iz kompanije je saopšteno da se, nakon odluke Vlade da snizi akcize na duvanske proizvode, od sjutra u prodaji mogu očekivati niže cijene cigareta. „Najdalje je u prilagođavanju novoj akciznoj politici otišla kompanija Philip Morris, koja je cijenu čuvenog crvenog Marlbora spustila za čak 40 centi, tako da će od sjutra paklica tih cigareta u legalnoj prodaji koštati 3,2 eura“, navodi se u saopštenju. Rekordno sniženje od 40 centi imale su i cigarete istog proizvođača L&M slims, koje će od sjutra koštati 2 eura, što je, kako se dodaje, najniža cijena legalnih cigareta u Crnoj Gori. „Država je posljednji put u januaru podigla akcize sa 30 na 40 eura na hiljadu komada, što je dovelo do velikog povećanja cijena cigareta i posljedično do poremećaja na legalnom tržištu u vidu pada prodaje i cvjetanja sive ekonomije u toj oblasti“, kazali su iz kompanije. Zato je, kako su objasnili, država odlučila da usvoji izmjene i dopune Zakona o akcizama. „Kompanije pozdravljaju kao hrabru političku odluku, koja predstavlja prvi korak ka stabilizaciji tržišta duvanskih proizvoda“, navodi se u saopštenju. Iz Philip Morris su kazali da će cijena Parliamenta, nakon pojeftinjenja, iznositi iznositi 3,7 eura, Marlboro Flavor Plus 3,5 eura, Marlboro Red/Gold 3,2 eura, Marlboro Touch XL i Marlboro Touch-a po 3 eura, Muratti-a 2,8 eura, EVE 2,5 eura, Bond Street i L&M po 2,4 eura, L&M XL 2,3 eura, Bond Street Soft i L&M Loft po 2,2 eura i L&M Slims 2 eura, prenosi Mina. Skupština je krajem jula usvojila izmjene Zakona o budžetu za ovu godinu, odnosno rebalans, koji podrazumijeva redefinisanje mjera u naplati prihoda od akciza i promjene u strukturi rashoda u cilju unaprijeđenja kvaliteta javnih usluga.

Cigarete u Crnoj Gori od sjutra će pojeftiniti, zbog smanjenja akciza na duvanske proizvode, saopštili su iz kompanije Philip Morris Montenegro i dodali da će cijena crvenog Marlbora biti niža 40 centi.

Iz kompanije je saopšteno da se, nakon odluke Vlade da snizi akcize na duvanske proizvode, od sjutra u prodaji mogu očekivati niže cijene cigareta.

„Najdalje je u prilagođavanju novoj akciznoj politici otišla kompanija Philip Morris, koja je cijenu čuvenog crvenog Marlbora spustila za čak 40 centi, tako da će od sjutra paklica tih cigareta u legalnoj prodaji koštati 3,2 eura“, navodi se u saopštenju.

Rekordno sniženje od 40 centi imale su i cigarete istog proizvođača L&M slims, koje će od sjutra koštati 2 eura, što je, kako se dodaje, najniža cijena legalnih cigareta u Crnoj Gori.

„Država je posljednji put u januaru podigla akcize sa 30 na 40 eura na hiljadu komada, što je dovelo do velikog povećanja cijena cigareta i posljedično do poremećaja na legalnom tržištu u vidu pada prodaje i cvjetanja sive ekonomije u toj oblasti“, kazali su iz kompanije.

Zato je, kako su objasnili, država odlučila da usvoji izmjene i dopune Zakona o akcizama.

„Kompanije pozdravljaju kao hrabru političku odluku, koja predstavlja prvi korak ka stabilizaciji tržišta duvanskih proizvoda“, navodi se u saopštenju.

Iz Philip Morris su kazali da će cijena Parliamenta, nakon pojeftinjenja, iznositi iznositi 3,7 eura, Marlboro Flavor Plus 3,5 eura, Marlboro Red/Gold 3,2 eura, Marlboro Touch XL i Marlboro Touch-a po 3 eura, Muratti-a 2,8 eura, EVE 2,5 eura, Bond Street i L&M po 2,4 eura, L&M XL 2,3 eura, Bond Street Soft i L&M Loft po 2,2 eura i L&M Slims 2 eura, prenosi Mina.

Skupština je krajem jula usvojila izmjene Zakona o budžetu za ovu godinu, odnosno rebalans, koji podrazumijeva redefinisanje mjera u naplati prihoda od akciza i promjene u strukturi rashoda u cilju unaprijeđenja kvaliteta javnih usluga.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register