UCG i splitsko Sveučilište potpisali sporazum o saradnji

Objavljeno: 26.10.2017, 17:36h

Univerzitet Crne Gore i Sveučilište u Splitu su danas potpisali sporazum o saradnji, koji će, kako je zvnično saopšteno, biti osnova za uspostavljanje naučne i saradnje u visokom obrazovanju, naučnoistraživačkom radu, stručnim i drugim djelatnostima od zаjedničkog interesа. Saradnja dva univerziteta počela je 2013. godine kroz realizaciju Tempus projekta “Modernizacija i usklađivanje pomorskog obrazovanja u Crnoj Gori i Albaniji – MARED“, na kojem je Pomorski fakultet Univerziteta Crne Gore koordinator. Saradnja je kasnije proširena i kroz Erasmus+ projekte “Unapređenje kapaciteta Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore – revizija kurikuluma, podsticanje međunarodne saradnje i unapređenje ljudskih, tehničkih i bibliotečkih resursa – CABUFAL“ i “Evolucija akademskog obrazovanja na Zapadnom Balkanu i održiva obuka profesionalaca u oblasti korišćenja informacija o prostoru – BESTSDI“. Univerziteti sarađuju i kroz mobilnost profesora i studenata.

ucg-logoUniverzitet Crne Gore i Sveučilište u Splitu su danas potpisali sporazum o saradnji, koji će, kako je zvnično saopšteno, biti osnova za uspostavljanje naučne i saradnje u visokom obrazovanju, naučnoistraživačkom radu, stručnim i drugim djelatnostima od zаjedničkog interesа.

Saradnja dva univerziteta počela je 2013. godine kroz realizaciju Tempus projekta “Modernizacija i usklađivanje pomorskog obrazovanja u Crnoj Gori i Albaniji – MARED“, na kojem je Pomorski fakultet Univerziteta Crne Gore koordinator.

Saradnja je kasnije proširena i kroz Erasmus+ projekte “Unapređenje kapaciteta Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore – revizija kurikuluma, podsticanje međunarodne saradnje i unapređenje ljudskih, tehničkih i bibliotečkih resursa – CABUFAL“ i “Evolucija akademskog obrazovanja na Zapadnom Balkanu i održiva obuka profesionalaca u oblasti korišćenja informacija o prostoru – BESTSDI“.

Univerziteti sarađuju i kroz mobilnost profesora i studenata.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register