Još jedan srpski državljanin dobrovoljno u ZIKS-u

Objavljeno: 31.12.2016, 21:43h

Srpski državljanin Miloš Jovanović, osumnjičeni za pokušaj terorizma i državnog udara za vrijeme parlamentarnih izbora, dobrovoljno se juče predao crnogorskim vlastima i nalazi se u ZIKS-u, potvrđeno je Vijestima iz više izbora. Specijalno tužilaštvo u naredbi za proširenja istrage pokušaja terorizma 16. oktobra je navelo da je osumnjičeni Jovanović, postupajući po uputstvima organizatora i drugih članova grupe, nakon parlamentarnih izbora trebalo da dođe u Podgoricu i kamenjem nasrne na prostorije Demokratskog fronta: “I stvori privid da su napad izvršili navodno pripadnici kriminalnih struktura bliski predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću”, navodi se u naredbi. Za Jovanovićem, Nemanjom Ristićem i Predragom Bogićevićem, i dvojicom Rusa, Specijalno državno tužilaštvo raspisalo je potjernice, povodom predmeta koji se odnosi na krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju. O raspisivanju potjernice za srpskim državljanima, početkom decembra, obaviješteni su nadležni državni organi Republike Srbije, kojima je Specijalno državno tužilaštvo dostavilo dodatnu dokumentaciju. Tužilaštvo smatra da su Rusi Eduard Vladimirović Širokov i Vladimir Nikolajević Popov, zajedno sa srpskim državljanima, organizovali kriminalnu grupu od koje su tražili i ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

ZIKSSrpski državljanin Miloš Jovanović, osumnjičeni za pokušaj terorizma i državnog udara za vrijeme parlamentarnih izbora, dobrovoljno se juče predao crnogorskim vlastima i nalazi se u ZIKS-u, potvrđeno je Vijestima iz više izbora.

Specijalno tužilaštvo u naredbi za proširenja istrage pokušaja terorizma 16. oktobra je navelo da je osumnjičeni Jovanović, postupajući po uputstvima organizatora i drugih članova grupe, nakon parlamentarnih izbora trebalo da dođe u Podgoricu i kamenjem nasrne na prostorije Demokratskog fronta:

“I stvori privid da su napad izvršili navodno pripadnici kriminalnih struktura bliski predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću”, navodi se u naredbi.

Za Jovanovićem, Nemanjom Ristićem i Predragom Bogićevićem, i dvojicom Rusa, Specijalno državno tužilaštvo raspisalo je potjernice, povodom predmeta koji se odnosi na krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

O raspisivanju potjernice za srpskim državljanima, početkom decembra, obaviješteni su nadležni državni organi Republike Srbije, kojima je Specijalno državno tužilaštvo dostavilo dodatnu dokumentaciju.

Tužilaštvo smatra da su Rusi Eduard Vladimirović Širokov i Vladimir Nikolajević Popov, zajedno sa srpskim državljanima, organizovali kriminalnu grupu od koje su tražili i ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register